Social

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant luând mită. Președintele CJ Vaslui a fost reţinut de procurorii DNA

schedule 23 sept. 2023, 07:48

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant luând mită. Președintele CJ Vaslui a fost reţinut de procurorii DNA
LOREDANA CIOBANU / AGERPRES FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, în această dimineață.

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu a fost adus la audieri în jurul orei 04:00 la audieri, după ce procurorii DNA au efectuat percheziţii la locuinţa acestuia din comuna Ştefan cel Mare, Vaslui.

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins de procurorii anticorupţie chiar în momentul în care primea mită, 1,25 milioane de lei pentru a ajuta o firmă să obţină un contract. Suma imensă de bani ar fi fost găsită de anchetatori chiar în portbagajul maşinii lui Dumitru Buzatu, după ce acesta i-ar fi primit într-un restaurant.

Ciolacu cere excluderea lui Buzatu din PSD

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, convoacă de urgență Biroul Politic Național pentru a propune excluderea lui Dumitru Buzatu.

"Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!", a scris Marcel Ciolacu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Dumitru Buzatu ocupă funcția de vicepreședinte PSD, președinte al CJ Vaslui și a fost fost deputat și unul dintre cei mai longevivi lideri județeni ai PSD.

Ce avere a adunat Dumitru Buzatu

Potrivit declarației sale de avere, Dumitru Buzatu are în proprietatea sa nouă terenuri, patru dobândite prin contract de vânzare cumpărare, iar cinci prin alte metode. De asemenea, două terenuri sunt deținute în cotă parte, restul exclusiv de Dumitru Buzatu.

Cel mai mic teren are 500 de mp, iar cel mai mare numără tocmai 46.000 de mp. Patru terenuri sunt agricole, două forestiere, două intravilane, iar unul se află în "altă categorie”. Două dintre terenuri au fost obținute în anul 2006, două în anul 2008 și ultimele cinci în anul 2018. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00080
USD
USD: 4.6364 RON
-0.00790
GBP
GBP: 5.7883 RON
-0.00790
HUF
HUF: 1.281 RON
-0.00300
BGN
BGN: 2.5438 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0974 RON
-0.00440
Convertor valutar

Rezultat: ---