Social Politic

Averea lui Dumitru Buzatu, verificată de DNA

schedule 25 sept. 2023, 10:09

Averea lui Dumitru Buzatu, verificată de DNA
LOREDANA CIOBANU / AGERPRES FOTO

DNA verifică toată averea declarată de Dumitru Buzatu, fostul membru PSD, care se află în arest preventiv pentru luare de mită. Anchetatorii caută dacă există posibile proprietăți, bani sau conturi bancare pe care Buzatu nu le-a indicat în declarația de avere.

DNA verifică averea lui Buzatu

Averea lui Dumitru Buzatu a început să fie verificată mai amănunțit, după ce acesta a fost arestat preventiv 30 de zile pentru luare de mită. DNA face verificări suplimentare pentru a depista dacă Dumitru Buzatu și-a inclus în declarația de avere toate bunurile pe care le deține. În cazul în care anchetatorii vor găsi proprietăți, bani sau alte bunuri nedeclarate care nu pot fi justificate din veniturile oficiale, se va solicita confiscarea acestora, odată cu trimiterea în judecată a omului politic.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de luare de mită. Avocatul său a depus o contestație în acest sens, iar în cursul săptămânii viitoare, la Curtea de Apel Iași, se va încerca eliberarea sa.

Fostul membru PSD a respins acuzațiile procurorilor DNA, chiar dacă declarațiile sale de apărare au fost foarte confuze. În primă fază, Buzatu a spus că suma de 1,25 de milioane de lei îi aparțineau, fiind bani din economiile personale. După care a declarat că banii ar fi fost de fapt un împrumut cerut omului de afaceri, ca mai apoi să revină la varianta inițială, cea a economiilor.

Sâmbătă, autoritățile au reținu un suspect în persoana unui expert, care a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență, în dosarul lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită.

Acesta ar fi primit de la Dumitru Buzatu suma de 714.000 de lei pentru a întocmi un raport de expertiză cu privire la lucrări de modernizare a drumurilor executate de firma acestuia. Duminică, judecătorii au decis să îl trimită în arest pentru 30 de zile și pe acesta, fiind acuzat de procurorii de luare de mită şi trafic de influenţă.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---