Poliția de Frontieră explică fuga primarului Cătălin Cherecheș
„Pe 24 noiembrie nu a fost găsit la domiciliu, a fost dat în urmărire naţională, iar în jurul orei 18 a fost dat în urmărire internaţională. Au fost efectuate verificări în punctele de trecere a frontierei la graniţa cu Ungaria. A fost intensificat schimbul de informaţii cu autorităţile maghiare şi cu alte state europene”, a declarat reprezentantul Poliţiei de Frontieră.
Responsabilii Poliției de Frontieră au declarat că primarul Cătălin Cherecheș a ieșit din România cu un taxi, în automobil acesta aflându-se pe locul din dreapta șoferului. Totodată, au menționat că documentul prezentat la control a fost unul real, nu falsificat, și că asemănarea dintre edil și cel al cărui act l-a folosit este mare.
„S-a stabilit că a folosit o altă identitate, aparţinând unei rude, o persoană de sex masculin. S-a prezentat un autovehicul înmatriculat în România în care se aflau două persoane, un conducător auto şi el. Actul de identitate aparţinea unei rude a lui Cherecheş Cătălin care locuieşte într-un stat din Europa. Au fost verificate documentele, a confruntat persoanele cu actele, poliţistul de frontieră a înmânat şi unui coleg actele, apoi le-au permis intrarea pe teritoriul Ungariei.
Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, analizăm modalitatea în care poliţistul de frontieră a efectuat controlul, cu menţiunea că exista o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda a cărui act l-a prezentat, dar asta nu e o scuză. (...) Acesta a precizat că imaginile captate în punctul de trecere a frontierei nu permit stabilirea „în mod clar şi neechivoc” a identităţii persoanelor care trec frontiera.
Dacă poliţistul de frontieră ar fi avut dubii privind identitatea, aşa cum credem că ar fi trebuit, era trecut în linia a doua de control şi acolo era stabilită identitatea. Desigur că în fiecare punct de trecere a frontierei există linia a doua de control şi sunt aceste mijloace la dispoziţie. (...) Problema este că persoana căutată nu a venit sub numele Cherecheş Cătălin, a venit cu un alt document şi în acel document era numele unei persoane asupra căreia nu exista niciun consemn”, a spus chestorul de poliţie Victor Ştefan Ivascu, şeful Poliţiei de Frontieră.
Citește și:
În ce loc exotic s-ar afla primarul Cătălin Cherecheș
Poliția germană face lumină. De ce avea Cherecheș sânge pe față în poza făcută după arestare
Foto: politiaromana.ro
Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul edilului din Baia Marea și a menținut sentința dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziții privind pedeapsa complementară.
Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. Cu o zi înainte de aflarea sentinței, primarul a cerut strămutarea procesului de la Cluj la o altă instituție competentă.
Cătălin Cherecheș este acuzat de luare de mită în formă continuată. Procurorii l-au prins în flagrant, în aprilie 2016, când a luat 70.000 de lei pentru o numire în cadrul clubului de fotbal orășenesc. După patru luni, oficialul a fost plasat în arest la domiciliu, iar în decembrie a fost eliberat. El s-a întors la Primăria Baia Mare pe 10 mai 2017.
Citește și:
Ziua „zero”, încheiată fără nicio promisiune de la Karner cu privire la Schengen
Aris și Alexia Eram, opriți de poliție în America Express. Care a fost adevăratul motiv
Socrii lui Cătălin Cherecheș, în arest pentru 30 de zile
Socrii primarului Cătălin Cherecheș se află în arest pentru 30 de zile, după ce soacra oficialului a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să dea mită 50.000 de euro ca să obțină pentru ginerele său o sentință mai blândă.
Suma ar fi reprezentat doar jumătate din mita totală pe care soacra voia să o dea mamei judecătoarei pentru a recâștiga libertatea soțului fiicei sale. Denunțul la DNA l-a făcut chiar magistratul, iar mama sa știa de flagrantul organizat. Primarul susține că nu știa nimic despre acțiunile soacrei, ba chiar a amenințat cu divorțul dacă soția i-a ascuns acest fapt.