Politic

Primarul Cătălin Cherecheș, căutat în toată Europa, a vorbit despre „onoare” înainte de a se ascunde. Și-a pus și averea la adăpost

schedule 25 nov. 2023, 08:01

Primarul Cătălin Cherecheș, căutat în toată Europa, a vorbit despre „onoare” înainte de a se ascunde. Și-a pus și averea la adăpost
Foto: Captura video Kanal D Romania

Cătălin Cherecheș este căutat în toată Europa, după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare. Edilul din Baia Mare a fost văzut în noaptea de joi la primărie, dar ulterior nu a mai putut nimeni să-i dea de urmă. Ar fi plecat prin Vama Petea, cel mai probabil ascunzându-se într-o mașină, trecând astfel de polițiștii de frontieră. Însă, înainte de a dispărea, politicianul a vorbit despre „onoare”. În plus, și-a pus și averea la adăpost.  

Cătălin Cherecheș, condamnat și dispărut. Primarul a vorbit despre „onoare” înainte de a se ascunde

„Onoarea ţi-o construieşti o viaţă întreagă şi o pierzi într-o clipă. Am fost acuzat pe nedrept”, Cătălin Cherecheș, primar Baia Mare.

A spus aceste cuvinte la ora 3:00, înainte de a se pronunța sentința definitivă. De fapt, acesta a fost mesajul său la derută, postat ca și cum ar fi fost în direct. Dar nimeni nu avea să știe de schema edilului, așa că polițiștii au mers la el acasă pentru a-l duce în penitenciar. Surpriză! La vilă, primarul a fost de negăsit. Oamenii legii l-au căutat și la primărie, și la prietenii lui din Satu Mare și Sălaj. 

Avocatul inculpatului îl îndeamnă să se predea în cel mai scurt timp. „Dacă iau legătura cu dumnealui şi mă sună, sfatul meu este categoric de a se preda la cea mai apropiată secţie de poliţie”, Răzvan Doseanu, avocat Cherecheș. 

Cătălin Cherecheș ar fi fugit din România prin Vama Petea

Primarul din Baia Mare ar fi fugit prin Vama Petea. Nu avea voie să părăsească țara, deoarece înainte de condamnare se afla sub control judiciar. Acum, este considerat fugar și a fost emis pe numele său un mandat european de arestare.

Mama edilului ar fi decolat ieri din Germania spre Italia. Familia ar avea mai multe proprietăți pe insula Pantelleria. 

„Nu este primul şi nici ultimul care crede că scapă de consecinţele faptelor sale. Sunt absolut convinsă că şi îşi va ispăşi pedeapsa în penitenciarele din România”, Alina Gorghiu, ministrul Justiției.
„Nu comentez cazuri în mod particular. Există proceduri clare, le ştie toată lumea”, Cătălin Predoiu, ministrul de Interne.

Prin acțiunea sa, Cătălin Cherecheș speră că va câștiga timp. Ceruse strămutarea dosarului de mai multe ori în ultima lună. Din completul care a hotărât pedeapsa primarului a făcut parte și judecătoarea pe care socrii lui Cherecheș ar fi încercat să o mituiască prin intermediul mamei. Acesta a fost și motivul pentru care edilul a depus luni a treia cerere de strămutare a dosarului la o altă instituție.

Cătălin Cherecheș, acuzat de luare de mită în formă continuată

Cătălin Cherecheș este acuzat de luare de mită în formă continuată. Procurorii l-au prins în flagrant, în aprilie 2016, când a luat 70.000 de lei pentru o numire în cadrul clubului de fotbal orășenesc. După patru luni, oficialul a fost plasat în arest la domiciliu, iar în decembrie a fost eliberat. El s-a întors la Primăria Baia Mare pe 10 mai 2017.

În luna februarie a anului 2022, a primit sentința în primă instanță de 5 ani de închisoare cu executare. Cu o lună în urmă, soacra primarului a încercat să îi obțină o pedeapsă mai blândă și a negociat o mită de 50.000 de euro cu mama judecătoarei din dosar. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---