Social Externe

Primarul Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania

schedule 29 nov. 2023, 07:30

Primarul Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania
Antena 3/Youtube

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prins la Augsburg, în Germania, după ce Poliţia Română a colaborat cu Poliţia Germană.

Cătălin Cherecheş a fost prins în Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare și a fugit din România, a fost prins în Germania, în orașul Augsburg. Acesta urmează să fie adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Poliția Română a anunțat că în colaborare cu poliția din Germania au reușit să îl prindă pe fugar. În momentul arestării Cătălin Cherecheş a opus rezistență şi s-a ales cu mai multe zgârieturi pe faţă şi hainele rupte.  

Cătălin Cherecheş ar fi încercat să fugă și din Germania. Acesta ar fi mers cu o mătușa cu mașina, cu aproximativ 200 de km la oră prin oraş, pentru a ajunge cât mai rapid la gara Augsburg. Acolo ar fi încercat să scape de mașina şi urma să ia un taxi, însă polițiștii bavarezi şi BKA l-au prins.

Cătălin Cherecheş urma să părăsească Germania

Anunțul a fost făcut de Poliția Română la scurt timp după capturarea primarului de la Baia Mare.

"În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.
Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară", a transmis Poliţia Română. 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat, pe data de 24 noiembrie, la cinci ani de închisoare cu executare. În momentul în care oamenii legii au mers la domiciliu pentru a-l aresta, acesta a fost de negăsit. Politia l-a dat în căutare națională în primă fază.

La scurt timp, polițiștii au aflat că Cătălin Cherecheș a reușit să părăsească România prin punctul de trecere a frontierei Petea, folosind o identitate falsă. De această dată, bărbatul a fost dat în urmărire internațională.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---