Social

Primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj

schedule 24 nov. 2023, 10:08

Primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare de Curtea de Apel Cluj
Antena 3/Youtube

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul de mită. Decizia luată de Curtea de Apel Cluj este definitivă.

Primarul Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire națională

După ce a fost anunțată decizia finală, oamenii legii au mers acasă la Cătălin Cherecheș pentru a-l aresta. Acesta însă nu se afla acasă și nici la primărie. Astfel, autoritățile l-au dat în urmărire națională pe edilul de la Baia Mare

Curtea de Apel din Cluj a judecat contestația depusă de primarul municipiului Baia Mare.

Completul de judecată a fost format din judecătoarea Georgiana Hîngan Fărcaș, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș au încercat să o mituiască cu ajutorul mamei acesteia, Rodica Hîngan Fărcaș. Și socrii primarului au fost arestați preventiv.

În urmă cu două săptămâni, avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat că se așteaptă la o decizie în favoarea clientului său la Curtea de Apel din Cluj.

"Legat de procesul de la Curtea de Apel Cluj (în care primarul Cherecheș a fost condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, n.r), ne așteptam la o decizie favorabilă, indiferent de judecătorii care ar fi intrat în completul de judecată.
De ce spun asta: Înalta Curte de Casație şi Justiție a adoptat recent o hotărâre obligatorie pentru toate instanțele din România. Aceasta spune că sunt nelegale, nule şi ar trebui excluse toate probele - și mă refer aici la înregistrări realizate de un denunțător, după momentul denunțului - fără o autorizare din partea unui judecător de drepturi și libertăți.
Noi, apărarea, eram optimiști că - având în vedere această hotărâre a ÎCCJ - soluția ar fi trebuit să fie una favorabilă domnului Cherecheș. Pentru că decizia ÎCCJ nu lasă loc de interpretare judecătorului, ea este obligatorie", a susținut avocatul lui Cătălin Cherecheș.

Cătălin Cherecheş a fost acuzat pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit suma de 70.000 de lei de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare pentru a susţine financiar clubul.

„Dispune menţinerea sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj asupra: - autoturismului marca Porsche Cayenne, proprietatea inculpatului CC, - terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, proprietatea inculpatului CC, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. Dispune ca sechestrul asigurător instituit prin ordonanţa din data de 18.05.2016 emisă în dosarul nr. 256/P/2015 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Cluj să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel)”, menţionează minuta instanţei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---