Politic

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început cu reguli stricte

schedule 10 mai 2024, 16:26

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare a început cu reguli stricte
Foto: Bogdan Totoran/Shutterstock
Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie a început, cu reguli stricte de la BEC și AEP pentru un vot corect.

Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare programate pentru data de 9 iunie a demarat oficial, cu reguli precise stabilite de autorități pentru a asigura un proces corect și echitabil. Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) au emis recomandări și restricții pentru toți competitorii electorali.

Conform BEC, campania se va încheia pe 8 iunie, la ora 7:00, iar în audiovizual, campania se va finaliza cu o zi mai devreme. Competitorii sunt îndemnați să evite discursul discriminatoriu, incitarea la ură și intoleranță, precum și orice formă de dezinformare. De asemenea, este interzisă organizarea acțiunilor de campanie în unitățile militare, în spațiile educaționale în timpul cursurilor și în sediile reprezentanțelor diplomatice.

AEP a subliniat că sunt interzise utilizarea vehiculelor inscripționate cu sloganuri, organizarea de spectacole, focuri de artificii, precum și folosirea mesajelor discriminatorii. Președintele AEP, Toni Greblă, a accentuat importanța unei campanii corecte pentru credibilitatea procesului electoral și pentru încurajarea unei prezențe sporite la vot.

Ambele autorități au subliniat că încălcarea normelor legale poate atrage sancțiuni contravenționale sau penale. De asemenea, au fost publicate ghiduri și recomandări pentru prevenirea dezinformării și asigurarea unui climat de integritate în desfășurarea campaniilor electorale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---