Politic

Nicușor Dan confirmă că va rămâne independent și exclude o candidatură la prezidențiale

schedule 10 iun. 2024, 11:04

Nicușor Dan confirmă că va rămâne independent și exclude o candidatură la prezidențiale
Foto: Nicușor Dan/Facebook.com
Primarul Nicușor Dan, reales în Capitală, respinge o candidatură prezidențială, alegând să se concentreze pe administrarea orașului ca independent.

Primarul reales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că intenționează să rămână independent și să se concentreze pe problemele orașului, respingând ideea unei candidaturi la alegerile prezidențiale. În urma victoriei la alegerile locale, Nicușor Dan a fost întrebat în cadrul mai multor interviuri dacă va urma exemplul fostului primar Traian Băsescu, care a candidat pentru Cotroceni după realegerea sa. Edilul a subliniat că nu are în plan să se înscrie în cursa pentru Palatul Cotroceni și că dorește să își continue mandatul pentru a duce la bun sfârșit proiectele începute pentru București.

Nicușor Dan a menționat că activitatea sa la Primăria Municipiului București este una intensă și că nu are timp de politică de partid. De asemenea, a precizat că a fost ajutat de statutul său de independent în a discuta cu partidele care l-au susținut în campania electorală și că intenția sa este să rămână pe această poziție. Primarul a fost susținut în alegeri de Alianța Dreapta Unită, dar a menționat că nu dorește să fie într-o parte sau în alta, preferând să rămână neutru și să lucreze pentru interesul bucureștenilor.

Rezultatele parțiale ale alegerilor locale indică faptul că Nicușor Dan a obținut un procent de 46,9% din voturi, distanțându-se semnificativ de următorii candidați. În mandatul său, primarul a pus accent pe modernizarea infrastructurii de transport și pe implementarea unor soluții pentru problemele majore ale orașului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00030
USD
USD: 4.6386 RON
0.01490
GBP
GBP: 5.8873 RON
0.00100
HUF
HUF: 1.2562 RON
-0.00410
BGN
BGN: 2.5446 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.1926 RON
0.02310
Convertor valutar

Rezultat: ---