Social Locale

La ce etapă se află pasajul de la Doamna Ghica. Nicușor Dan: „S-a finalizat montarea tablierului metalic”. Când va fi dat în exploatare pasajul

schedule 29 mar. 2023, 12:26

La ce etapă se află pasajul de la Doamna Ghica. Nicușor Dan: „S-a finalizat montarea tablierului metalic”. Când va fi dat în exploatare pasajul
BabaDog/Youtube

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că montarea tablierului metalic de la Pasajul Doamna Ghica a fost finalizată. Începând de sâmbătă, se va relua circulația tramvaiului 21 pe sub pasaj, pe Șoseaua Colentina. Edilul Capitalei spune că pasajul va fi gata până în luna septembrie.

În ce stagiu se alfă lucrările pasajului de la Doamna Ghica

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a făcut o vizită pe șantierul de la pasajul Doamna Ghica, miercuri. Aceasta a transmis că lucrările respectă termenul propus, iar montarea tablierului metalic a fost finalizată. Potrivit acestuia, în luna septembrie, pasajul de la Doamna Ghica va fi dat în exploatare.

De asemenea, primarul Capitalei a transmis că după o pauză de 5 luni, începând de sâmbătă, tramvaiul 21 va reîncepe să circule pe sub pasaj.

„Suntem în termen. S-a finalizat montarea tablierului metalic. Conform graficului, la începutul acestei toamne o să se circule pe pod. Începând de sâmbătă se reia circulația tramvaiului. Lucrările de investiții se fac cu bani, bani plătiți la timp, nu se fac cu plânsete, nici cu lozinci. Am preluat o gaură în mijlocul orașului și conturile blocate. Mai întâi am rezolvat problema financiară, iar după ce am avut bani lucrurile merg greu, dar de la sine”, a declarat primarul general în cadrul vizitei la șantier.

Până în luna septembrie, podul va fi finalizat, singurele elemente rămase pentru a fi montate sunt predalele și de turnat asfaltul. Aceste ultime lucrări pot fi efectuate și fără a sista circulația tramvaiului. Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, spune că această lucrare este una dificilă și pentru realizarea ei s-au făcut mari eforturi, iar finanțarea a fost importantă.

„Mă bucur că am putut colabora și am găsit finanțare. Mai sunt câteva etape care mai trebuie parcurse pentru a se circula pe pasaj. Se montează predalele în acest moment. După montarea predalelor se va face o suprabetonare, iar după aceea se pune asfaltul și elementele de iluminat. Eu sunt mai optimis, sper ca spre sfârșitul verii să se circiule pe pasaj”, a declarat primarul sectorului 2, Radu Mihaiu.

Care este valoare de proiectare și execuție a pasajului Doamna Ghica

O parte din banii necesari pentru realizarea pasajului Doamna Ghica au venit de la Primăria Sectorului 2. Nicușor Dan spune că în momentul în care pasajul va fi dat în exploatare, acesta va rezolva problema traficului din intersecție, însă aglomerația se va muta în alte intersecții, singura soluție fiind construirea unui inel median.

„Acest pod rezolvă o intersecție aglomerată. Soluția pentru fluidizarea traficului în zonă este însă inelul median. Pentru zona de aici spre sud avem în execuție studiul de fezabilitate. Pentru zona de Nord, am avut HCGMB și am lăsat Primăria Sectorului 2 să facă achiziția studiului de fezabilitate. Pe tot ce înseamnă infrastructură, ca să fii serios, nu heirupist, cum s-a întâmplat cu podul acesta, trebuie să parcurgi mai mulți pași, studiu de fezabilitate, achiziție, proiectare, execuție”, a explicat Nicușor Dan.

Pasajul de la Doamna Ghica este realizat de Primăria Capitalei, constructorul lucrării fiind Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în anul 2018 și trebuiau să fie încheiate în anul 2020. Primăria Sectorului 2 a contribuit cu o parte din banii necesari pentru construcția pasajului. Acesta este prevăzut cu două benzi pe sens, are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m. Suma totală a lucrărilor de proiectare și execuție se ridică la 110.034.377,95 lei fară TVA.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---