Externe

Ce plan are Israelul pentru a anihila Hamas. Războiul, împărțit în trei etape

schedule 21 oct. 2023, 09:30

Ce plan are Israelul pentru a anihila Hamas. Războiul, împărțit în trei etape
Foto: Anas-Mohammed/Shutterstock

Război Israel - Hamas. Astăzi se împlinesc două săptămâni de când Hamas a atacat Israelul, iar vineri, ministrul Apărării, Yoav Gallant, a anunțat planul pentru perioada următoare, care se va desfășura în trei etape. 

Se împlinesc două săptămâni de când Israel și Hamas sunt în război. Totul a început cu atacul brutal din 7 octombrie. Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a prefaţat ce se va întâmpla în perioada următoare.

Este un plan în trei pași, iar acum suntem în prima fază în care se desfășoară o campanie militară, cu atacuri masive aeriene și de artilerie, a căror scopuri sunt distrugerea infrastructurii Hamas. A doua etapă va fi una intermediară, de continuare a luptei la o intensitate mai scăzută şi eliminarea trupelor de rezistenţă. Iar al treilea pas va fi crearea unui nou regim de securitate în Fâşia Gaza şi a unei noi realităţi de securitate, pentru cetăţenii Israelului, a mai precizat oficialul.

Armata a transmis că, în cursul nopții, a lansat lovituri aeriene care vizează peste 100 de locuri operaționale, ce aparțin organizației teroriste Hamas. Aceste locuri au distrus cu succes tuneluri, depozite de muniție și mai multe sedii operaționale. 

Din cauza bombardamentelor, însă, suferă și cei peste două milioane de palestinieni, prinși ca într-o capcană în Gaza. Israelul nu le deschide granițele, pentru că teroriștii s-ar putea infiltra ușor printre civili și ar scăpa. La fel reacționează și Egiptul, care ține granița de la Rafah închisă. 

Porţile ar putea fi deschise pentru intrarea camioanelor cu ajutoare umanitare, dar acest lucru întârzie din cauza drumurilor distruse de bombardamente. În Fâşia Gaza sunt în continuare peste 200 de persoane care au şi cetăţenie română, dar şi peste 100 de ostatici de multiple naţionalităţi, răpiţi de Hamas, acum două săptămâni.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---