Politic

Piedone acuză un "blat politic" după retragerea candidaturii lui Cîrstoiu, în timp ce Nicușor Dan ironizează situația

schedule 23 apr. 2024, 10:01

Piedone acuză un "blat politic" după retragerea candidaturii lui Cîrstoiu, în timp ce Nicușor Dan ironizează situația
LCV / Shutterstock
Piedone critică retragerea susținerii pentru Cîrstoiu de către PSD-PNL, promițând să continue cursa pentru Primăria Capitalei.

Cristian Popescu Piedone, candidatul PUSL pentru Primăria Capitalei, a reacționat la decizia coaliției PSD-PNL de a retrage susținerea pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, numind-o "o trădare a electoratului" și "un blat politic" în favoarea actualului primar general, Nicușor Dan. Piedone susține că liderii coaliției au luat această decizie de teamă că o eventuală victorie a sa ar putea influența negativ rezultatele alegerilor parlamentare din toamnă.

Într-o postare pe Facebook, Piedone a declarat că va continua lupta pentru a deveni primar al Capitalei, comparându-se cu Sfântul Gheorghe care a învins balaurul. Pe de altă parte, Nicușor Dan a comentat situația printr-o postare pe Facebook, întrebând retoric "Decizia grea pentru mafia imobiliară. Campania cui să o finanțeze?", sugerând dificultățile cu care se confruntă adversarii săi în finanțarea campaniilor electorale.

Decizia de retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu a venit în urma unor sondaje care indicau șanse slabe în cursa pentru Primăria Capitalei și a unei investigații care a relevat că acesta lucra simultan la spitalul public pe care îl conducea și la clinica privată a familiei sale, încălcând astfel legea. În urma acestei decizii, PSD și PNL au optat pentru candidaturi separate la Primăria Capitalei, cu Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL, menținând în același timp candidații comuni la sectoare și în restul țării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---