Politic

Coaliția de guvernare exclude susținerea lui Piedone pentru Primăria Capitalei și caută un candidat comun

schedule 14 mar. 2024, 12:24

Coaliția de guvernare exclude susținerea lui Piedone pentru Primăria Capitalei și caută un candidat comun
LCV / Shutterstock
Coaliția PSD-PNL nu îl susține pe Piedone pentru Primăria Capitalei; Firea și Burduja sunt opțiunile separate ale partidelor.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că atât PSD, cât și PNL, partidele componente ale coaliției de guvernare, nu îl vor susține pe Cristian Popescu Piedone pentru funcția de primar al Capitalei. Într-o declarație făcută înaintea ședinței de Guvern, Ciolacu a precizat că, în cazul în care cele două partide vor merge separat în alegerile locale, PSD o va susține pe Gabriela Firea, în timp ce PNL îl va susține pe Sebastian Burduja. Totuși, dacă se va opta pentru un candidat comun, nici Firea și nici Burduja nu vor fi în cursă.

Liderii coaliției nu au ajuns încă la un consens privind candidatul comun pentru Primăria Capitalei, deși au decis ca Ramona Chiriac să deschidă lista candidaților la europarlamentare. Sondajele comandate de coaliție arată că niciun candidat al PSD-PNL nu ar avea șanse să îl învingă pe actualul primar, Nicușor Dan. În acest context, Ciolacu a menționat că există și alte variante pentru candidatura comună, fără a oferi detalii suplimentare.

Decizia finală privind strategia electorală a coaliției pentru Primăria Capitalei este așteptată să fie luată în cadrul unei ședințe ulterioare. În cazul candidaturilor separate, PSD va merge cu Gabriela Firea, iar PNL cu Sebastian Burduja. Pentru primăriile de sector, se ia în calcul susținerea actualilor primari în funcție și candidați agreați în sectoarele conduse de USR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---