Social Educație

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni astăzi cu sindicatele din învățământ

schedule 23 oct. 2023, 09:58

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni astăzi cu sindicatele din învățământ
Victor Mogyldea / Shutterstock

Premierul Marcel Ciolacu se va întâlni din nou, astăzi, cu sindicatele din educație, la ora 12.00.

Ciolacu se întâlnește din nou cu sindicatele din învățământ

Premierul marcel Ciolacu a mai avut o întâlnire cu liderii de sindicat din învățământ pe data de 16 octombrie, în cadrul căreia au discutat despre majorările salariale promise.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul României, la întâlnire s-a discutat despre programele sociale și investiții în educație, dar și despre demararea unor acțiuni privind „eliminarea inechităţilor salariale pentru personalul din învăţământ”.

În urma discuțiilor de la Guvern cu sindicatele din educație, ministrul Educației a transmis că se caută soluții la nivelul Guvernului pentru ca salariile profesorilor să crească începând de la 1 ianuarie 2024, așa cum li s-a promis timpul grevelor din luna mai.

Totodată, majorarea salariilor este legată de legea salarizării care încă nu este finalizată. 

”În lipsa existenței legii salarizării, se discută identificarea unei soluții tehnice ca să se respecte promisiunea făcută de către Coaliție și anume să existe o creștere la 1 ianuarie pentru personalul din școli și pentru cadrele didactice și didactice auxiliare, în așa fel încât să putem să ne respectăm promisiunile”, a spus Ligia Deca.

Nu există o grilă publică a salariilor din Educație, astfel că profesorii nu știu ce anume înseamnă creșterea de 50% din diferența între salariul din grilă și cel din prezent.

Săptămâna trecută, Guvernul a trimis în Parlament un punct de vedere, prin care a comunicat că nu susține creșterea salariilor profesorilor din noul an printr-o inițiativă legislativă, deoarece aceasta “are caracter discriminatoriu” față de alți bugetari. Chiar și așa, ministrul Educației a anunțat că se caută soluții pentru ca salariile să crească aparte, în cazul în care legea salarizării nu va fi gata. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---