Politic

Programul lui Volodimir Zelenski în România. Liderul de la Kiev va sosi mâine la Bucureşti

schedule 09 oct. 2023, 16:03

Programul lui Volodimir Zelenski în România. Liderul de la Kiev va sosi mâine la Bucureşti
Review News / Shutterstock

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va efectua o vizită în România, marți. Liderul de la Kiev se va întâlni cu Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu şi va ţine un discurs în Parlament.


Zelenski vine în România. Programul vizitei

Președintele Volodimir Zelenski urmează să efectueze o vizită în România în cursul zilei de mâine. Liderul de la Kiev se va întâlni cu Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu şi va susţine un discurs în plenul parlamentului. 

Vizita oficialului ucrainean va dura o zi și va presupune întâlniri cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, înainte de susţinerea discursului programat în plen. Pentru această vizită s-au luat măsuri de securitate stricte, însă discrete. 

Detalii cu privire la traseul coloanei oficiale nu se cunosc, însă se știe că la prânz cei doi şefi de stat vor avea o discuţie de mai bine de o oră. Cei doi lideri de stat vor discuta despre situaţia războiului din Ucraina, criza grânelor la nivel european, dar şi despre sprijinul oferit de ţara noastră. De asemenea, va fi abordată şi problema refugiaţilor ucraineni din România. 

După amiază, Volodimir Zelenski va fi prezent în Parlament pentru a ține un discurs de aproximativ 20 de minute în faţa senatorilor şi deputaţilor români. Spre finalul zilei, înainte de plecarea la Kiev, preşedintele ucrainean se va întâlni şi cu premierul Marcel Ciolacu. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---