Externe

Casa Albă respinge zvonurile privind retragerea lui Biden din cursa prezidențială

schedule 04 iul. 2024, 08:07

Casa Albă respinge zvonurile privind retragerea lui Biden din cursa prezidențială
Foto: AL DRAGO POOL/AGERPRES
Casa Albă respinge zvonurile retragerii lui Biden din cursa prezidențială, atribuindu-i performanța slabă la dezbatere oboselii și unei răceli.

Casa Albă a oferit miercuri seară clarificări cu privire la intențiile președintelui Joe Biden de a rămâne în cursa pentru alegerile prezidențiale, în ciuda speculațiilor privind o posibilă retragere. Purtătoarea de cuvânt Karine Jean-Pierre a subliniat că președintele nu intenționează să se retragă și că performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump a fost rezultatul oboselii și al unei răceli.

Într-o conferință de presă, Jean-Pierre a explicat că programul încărcat al președintelui, inclusiv turneele în Europa și pe plan intern, precum și decalajul orar cauzat de zboruri, au contribuit la starea sa din timpul dezbaterii. Totodată, a menționat că Biden a recunoscut în fața susținătorilor că dezbaterea nu a fost cea mai bună seară a sa, dar a insistat că vrea să continue activitățile în numele poporului american.

În ciuda unor rapoarte media care sugerau că Biden ar putea lua în considerare retragerea, purtătoarea de cuvânt a exclus această posibilitate. În plus, Biden a afirmat într-un eveniment electoral că, deși recunoaște că nu mai este la fel de agil sau elocvent ca în trecut, este hotărât să câștige scrutinul și să își îndeplinească sarcinile prezidențiale.

Aceste declarații vin în contextul în care unii membri ai Partidului Democrat și-au exprimat nemulțumirea față de prestația lui Biden în dezbaterea cu Trump, iar The New York Times a relatat că președintele ar fi discutat cu un aliat despre posibilitatea de a se retrage dacă nu își va îmbunătăți performanța. Totuși, Casa Albă rămâne fermă în poziția sa că Biden este dedicat luptei pentru realegere.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---