Externe

Klaus Iohannis, primit de Joe Biden la Casa Albă pentru discuții privind securitatea și cooperarea transatlantică

schedule 08 mai 2024, 07:58

Klaus Iohannis, primit de Joe Biden la Casa Albă pentru discuții privind securitatea și cooperarea transatlantică
Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit cu Joe Biden la Casa Albă, discutând securitatea regională și cooperarea NATO.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de președintele Statelor Unite, Joe Biden, la Casa Albă, în cadrul unei întâlniri axate pe discuții referitoare la securitatea în zona Mării Negre, situația din Ucraina și cooperarea transatlantică. Întrevederea, care a avut loc marți, a marcat și aniversarea a 20 de ani de la aderarea României la NATO.

Discuțiile dintre cei doi lideri au subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, precum și contribuțiile României la securitatea Flancului Estic al NATO. Președintele Biden a mulțumit României pentru găzduirea trupelor americane și a recunoscut eforturile țării în sprijinirea Ucrainei.

În cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis a abordat și problema admiterii României în programul Visa Waiver, exprimând încrederea că țara va îndeplini condițiile necesare în viitorul apropiat. De asemenea, președintele român a discutat despre candidatura sa la funcția de secretar general al NATO, menționând că dialogul pe această temă va continua.

În urma discuțiilor, Klaus Iohannis a susținut declarații de presă, subliniind angajamentul României de a sprijini Ucraina și de a contribui la securitatea regională și globală. Vizita președintelui român în SUA include și primirea premiului Distinguished International Leadership Award din partea Consiliului Atlantic, în semn de recunoaștere a rolului său de lider transatlantic și european.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---