Externe

Casa Albă răspunde la afirmațiile lui Putin privind arsenalul nuclear rusesc

schedule 14 mar. 2024, 07:04

Casa Albă răspunde la afirmațiile lui Putin privind arsenalul nuclear rusesc
Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock
Casa Albă nu vede indicii ale unei amenințări nucleare rusești în Ucraina, în pofida afirmațiilor lui Putin.

Casa Albă a declarat că nu există indicii care să sugereze că Rusia se pregătește să utilizeze arme nucleare în conflictul din Ucraina, în ciuda afirmațiilor președintelui rus Vladimir Putin. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a subliniat că Statele Unite nu au observat niciun motiv pentru a-și ajusta propria postură nucleară și nici semne ale unei pregătiri rusești pentru folosirea armelor nucleare în Ucraina.

Această declarație vine ca răspuns la comentariile lui Putin, care a lăudat capacitatea nucleară a Rusiei, afirmând că este „mai avansată” decât cea a SUA și că arsenalul său este întotdeauna „pregătit” pentru un război nuclear. Totuși, Putin a menționat că nu a considerat niciodată utilizarea acestor arme în Ucraina și a subliniat că doctrina militară rusă prevede utilizarea armei supreme doar dacă existența Rusiei este amenințată sau în cazul unui atac la suveranitatea și independența sa.

În plus, Putin a cerut garanții de securitate scrise, insistând că acestea sunt necesare pentru a pune capăt conflictului din Ucraina. El a menționat că Moscova este dispusă să încheie războiul prin „mijloace pașnice”, cu condiția ca Ucraina să recunoască „realitățile de pe teren”, referindu-se la teritoriile pe care Rusia le-a anexat.

Declarațiile lui Putin au fost făcute în contextul unui interviu acordat cu doar două zile înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, iar Casa Albă a răspuns că nu a observat nicio schimbare care să indice o amenințare nucleară iminentă din partea Rusiei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---