Externe

Donald Trump susține că imigranții construiesc „o armată” în SUA pentru a ataca din interior

schedule 24 mai 2024, 11:13

Donald Trump susține că imigranții construiesc „o armată” în SUA pentru a ataca din interior
Evan El-Amin / Shutterstock
Trump susține că imigranții formează o "armată" internă și promite deportări masive dacă revine la putere.

Fostul președinte american Donald Trump a făcut declarații controversate în timpul unui miting în cartierul South Bronx din New York, susținând că imigranții din Africa, Orientul Mijlociu și alte regiuni ale lumii „construiesc o armată” pentru a ataca Statele Unite „din interior”. În fața a mii de susținători, Trump a afirmat că majoritatea imigranților sunt bărbați la vârsta de luptă și a promis că, în cazul în care va reveni la Casa Albă, va iniția „cea mai mare operațiune de deportare a infractorilor din istoria țării”.

În discursul său, Trump a acuzat imigranții de alimentarea criminalității violente și a încercat să lege numărul mare de migranți prinși trecând ilegal granița dintre SUA și Mexic de situația economică a alegătorilor hispanici și de culoare, susținând fără dovezi că migranții le iau locurile de muncă. În ciuda lipsei de dovezi concrete, Trump a folosit cazuri individuale de infracțiuni pentru a-și susține afirmațiile.

Vizita lui Trump în Bronx a fost notabilă, deoarece este primul candidat republican la președinție care a organizat un miting în acest cartier de la vizita lui Ronald Reagan în anii 1980. Sondaje recente indică o creștere a sprijinului pentru Trump în rândul alegătorilor hispanici și de culoare, un segment electoral considerat esențial pentru victoria lui Joe Biden în 2020. Strategii lui Trump văd o oportunitate de a câștiga suficiente voturi de la acești alegători pentru a influența rezultatul alegerilor în statele cheie.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
USD
USD: 4.6462 RON
-0.01990
GBP
GBP: 5.8694 RON
-0.00720
HUF
HUF: 1.2551 RON
0.00970
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1386 RON
-0.00370
Convertor valutar

Rezultat: ---