Externe

Inculparea unui fost informator FBI schimbă cursul acuzațiilor împotriva lui Hunter Biden

schedule 16 feb. 2024, 09:33

Inculparea unui fost informator FBI schimbă cursul acuzațiilor împotriva lui Hunter Biden
Foto: Shutterstock
Fost informator FBI, Alexander Smirnov, inculpat pentru acuzații false împotriva lui Hunter Biden.

Într-un reviriment neașteptat al evenimentelor, justiția americană a anunțat recent inculparea lui Alexander Smirnov, un fost informator al FBI, pentru furnizarea de informații false și fabricarea de acuzații de corupție la adresa lui Hunter Biden, fiul președintelui SUA, Joe Biden. Arestat la Las Vegas, Smirnov, în vârstă de 43 de ani, este acuzat că a mințit despre primirea a cinci milioane de dolari de către Joe și Hunter Biden ca mită din partea companiei ucrainene de gaze, Burisma, pentru a evita urmărirea penală.

Această dezvăluire subminează campania condusă de republicani pentru destituirea lui Joe Biden, în contextul în care se apropie o posibilă reîntâlnire electorală între actualul președinte democrat și Donald Trump. În timp ce dreapta politică a încercat să folosească aceste acuzații neîntemeiate pentru a pune la îndoială integritatea lui Biden, în calitate de fost vicepreședinte al lui Barack Obama, ancheta a demonstrat că acuzațiile lui Smirnov nu se susțin.

Punctul central al acuzațiilor era legat de o presupusă întâlnire între Smirnov și oficiali ai Burisma, în care aceștia ar fi recunoscut că l-au angajat pe Hunter Biden în consiliul de administrație pentru a beneficia de protecția tatălui său. Cu toate acestea, ancheta a relevat că Smirnov a intrat în contact cu Burisma abia în 2017, după ce Trump devenise președinte, făcând imposibilă influențarea politicii americane de către Joe Biden la acea vreme.

În ciuda acuzațiilor republicane legate de afacerile lui Hunter Biden în Ucraina și China, ancheta judiciară în curs nu a reușit să confirme aceste suspiciuni. În schimb, a pus în lumină problemele personale ale lui Hunter Biden, inclusiv lupta sa cu dependența de droguri și alcool, pe care afirmă că le-a învins, dar și două acuzații grave: evaziune fiscală și deținerea ilegală a unei arme de foc.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---