Social

Încă o reținere în dosarul Ferma Dacilor. Ce suspectează procurorii

schedule 18 ian. 2024, 09:13

Încă o reținere în dosarul Ferma Dacilor. Ce suspectează procurorii
Foto: Captura Stirile PRO TV

Dosarul Ferma Dacilor mai aduce o reținere. După ce edilul din Gura Vadului a fost dus cu mandat la audieri, o angajată din primărie a fost reținută. Procurorii suspectează că funcționara ar fi închis ochii la verificările legale în cazul construcției. În plus, la pensiunea din Tohani, județul Prahova, sunt în curs mai multe expertize. Patronul și-a angajat propriul specialist pentru a descoperi de la ce a pornit incendiu.

Procurorii suspectează că, de fapt, intrarea în legalitate a Fermei Dacilor ar fi fost făcută cu încălcarea legii. Că ar fi omise verificările legale și din acest motiv angajata din primărie este cercetată pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Mai exact, spun procurorii, funcționara ar fi emis un certificat de atestare a edificării/extinderii construcției, deși complextul nu respecta nicio regulă. 

Această certificare a pus în pericol pe toți cei care s-au caza la pensiune de-a lungul timpului, mai spun procurorii. Au mai fost ridicați și primarul în funcție și fostul primar. Cei doi au fost luați cu mandat, spun unele surse din anchetă, citate de Observator

La Ferma Dacilor sunt în curs trei expertize care să stabilească de la ce a pornit și cum s-a propagat incendiul. Surse din anchetă spun că patronul complexului turistic, Cornel Dinicu, și-ar fi delegat un expert care să ajute la aflarea adevărului și să participe la toate activitățile care fac parte din verificări. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---