Social

Ferma Dacilor funcționa de 10 ani fără autorizaţii. Cum explică patronul: „Birocrația se pare că a învins iar”

schedule 01 ian. 2024, 08:25

Ferma Dacilor funcționa de 10 ani fără autorizaţii. Cum explică patronul: „Birocrația se pare că a învins iar”
Foto: Captura video

După o lungă tăcere, patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, și-a pus pe Facebook varianta sa de adevăr despre incendiul din a doua zi de Crăciun, soldat cu opt morți, inclusiv fiul lui de 11 ani. Focul a fost pus de o mână criminală, spune el. Bărbatul se declară victimă și dă vina pe autorități. Afirmă că birocrația l-ar fi obligat să deschidă pensiunea fără autorizații. 

„Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu”, începe postarea patronului pensiunii Ferma Dacilor. „Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptam să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul”, continuă el, şi spune „Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat”, mai scrie el. 

Procurorii au amânat audierea lui Cornel Dinicu pentru a-i oferi timp să-și înmormânteze copilul și să își revină din șoc. Dar zilele următoare el va trebui să dea explicații în legătură cu tragedia de la Ferma Dacilor din Tohani, unde opt persoane au murit. 

În lunga postare, patronul spune versiunea sa - de ce a funcţionat ferma 10 ani fără autorizaţii de construcţie şi de securitate la incendiu.

„Documentele pe care le cereau (autorităţile - n.r.) erau imposibil de obținut. (...) Nu mă dezic de ce am făcut, dar birocrația se pare ca a învins iar. (...) N-am găsit nici rezolvare, nici înțelegere de la autorități”, Cornel Dinicu, patronul Ferma Dacilor.

Procurorii anticorupție au redeschis ancheta care arătă că pompierii care ar fi trebuit să îl controleze și să îi închidă pensiunea, de fapt, îi protejau afacerea ilegală.

„Acest amplasament putea să fie închis. Aveam baza legală de închidere a acestui amplasament”, Raed Arafat, șeful DSU. 
„Normal ar fi trebuit să ceară o autorizaţie de funcţionare. Pe care n-au cerut-o. Atât pot să spun”, Nicolae Marius Sora, primar Gura Vadului. 

Cornel Dinicu afirmă că incendiul din a doua zi de Crăciun a fost provocat intenționat. „Această nenorocire s-a întâmplat în casa mea, la petrecerea de Crăciun cu familia mea și musafirii mei. De ce cred că e o mână criminală? Pentru ca eu sunt victima perfectă.

Trecutul meu mă face să nu fiu credibil. Trebuie să aflu cine mi-a ucis familia, apropiații! Este extrem de suspect modul în care (pensiunea - n.r.) aceasta a ars și rapiditatea cu care flăcările s-au extins”, a scris Cornel Dinicu.

Cum ar fi funcționat Ferma Dacilor 10 ani fără autorizații

Cornel Dinicu a răspuns și afirmațiilor DNA care susțin că ar fi cumpărat influența politicienilor, polițiștilor și a pompierilor pentru a-și continua afacerea fără aprobări. Procurorii spun că multe autorități mâncau și beau gratis sau cu reducere la restaurantul pensiunii. Patronul de la Ferma Dacilor neagă acest fapt. 

„Niciodată nu m-a interesat cine, ce funcție avea. Încercam mereu să ne fidelizăm clienții prin metodele normale practicate de orice restaurant/pensiune. Nu aveam autorizație de construire tocmai pentru că nu aveam relații bune cu politicul”, a mai scris patronul.

Angajații lui, însă, în contrazic, ei fiind și martofi la mai multe petreceri cu persoane influente. „Nici nu vă imaginați câtă spumă a țării a fost aici! Nici n-aveți idee!”, a spus un angajat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---