Travel

Veneția implementează taxă de intrare pentru turiști în zilele aglomerate

schedule 25 apr. 2024, 10:14

Veneția implementează taxă de intrare pentru turiști în zilele aglomerate
Pixabay
Veneția impune taxă de intrare pentru turiști în zile aglomerate, cu scopul de a echilibra turismul și viața locală.

Veneția, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, a introdus o măsură inedită pentru a gestiona fluxul mare de turiști: o taxă de intrare în zilele aglomerate. Începând de joi, turiștii care sosesc în oraș vor trebui să prezinte un bilet de intrare obligatoriu, care costă cinci euro și poate fi achiziționat sub forma unui cod QR, disponibil și online.

Această inițiativă, considerată o premieră mondială, are ca scop limitarea turismului excesiv și reducerea impactului vizitatorilor de o zi asupra orașului și locuitorilor săi. Simone Venturini, delegatul pentru turism, a explicat că este necesar să se găsească un echilibru între turism și bunăstarea orașului.

Experimentul este limitat la 29 de zile de vârf din anul 2024, începând cu o zi de sărbătoare în Italia și continuând în majoritatea weekendurilor din mai până în iulie. Deși taxa este modestă și nu există un plafon pentru numărul de vizitatori, autoritățile speră că măsura va descuraja turismul local și va reduce aglomerația.

Primarul Luigi Brugnaro a recunoscut că este vorba de un experiment, care va fi urmărit cu atenție de alte orașe turistice. Veneția a luat deja măsuri pentru a proteja centrul său istoric, interzicând accesul navelor de croazieră gigantice. Cu un număr de locuitori în scădere și un număr mare de turiști în sezonul de vârf, orașul caută soluții pentru a menține un echilibru durabil între turism și calitatea vieții.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---