Social Externe

Patru români au decedat în accidentul de autocar din Italia

schedule 05 oct. 2023, 09:19

Patru români au decedat în accidentul de autocar din Italia
Cineberg / Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că patru cetățeni români și-au pierdut viața în tragicul accident produs marți la Veneția.

Patru români au murit în accidentul de autocar de la Veneția

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că printre victimele accidentului cumplit ce a avut loc luni seara în Italia, Veneția, se aflau și patru cetățeni români. Din nefericire, toți patru au decedat. Aceștia făceau parte din aceeași familie, fiind vorba despre doi frați împreună cu părinții lor. Nu se știe dacă familia de români erau turiști sau locuiau în Italia.

MAE a menționat că procedura de identificare a victimelor accidentului s-a efectuat cu dificultate, luând în considerare circumstanțele în care a avut loc accidentul și cât de grav a fost acesta.

De asemenea, MAE a mai transmis că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste a mers la spitalul unde au fost transportate trupurile neînsuflețite ale celor patru români pentru a putea lua legătura cu rudele familiei în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste mențin legătura cu autoritățile locale și vor acorda sprijin pentru repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă cu referire la accidentul produs la data de 3 octombrie, în localitatea Mestre, Italia, în urma căruia mai multe persoane au decedat, iar altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la locul accidentului în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații în ceea ce privește identitatea tuturor persoanelor afectate.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---