Social

Matteo Politi a fost arestat în Italia. Falsul medic estetician ar putea fi extrădat în România

schedule 23 aug. 2023, 08:40

Matteo Politi a fost arestat în Italia. Falsul medic estetician ar putea fi extrădat în România
Foto: Captura Kanal D Romania

Matteo Politi, judecat pentru înșelăciune și fals intelectual după ce a desfigurat mai multe femei, a fost arestat în Italia. Impostorul, care a lucrat ca medic estetician pentru cinci unități medicale din România, fără să aibă acest drept, ar putea fi extrădat în țara noastră. 

Matteo Politi, fals medic estetician, a fost arestat în Italia. Ar putea fi extrădat în România

Falsul medic estetician care a păcălit 28 de românce, a fost arestat în Italia, la Veneţia. El era căutat de autoritățile de la noi și a fost săltat de la hotelul la care lucra. În martie, a fost condamnat definitiv de statul român la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri. Matteo Politi ar putea fi extrădat în România. 

În anul 2019, s-a descoperit că falsul chirurg făcea operaţii estetice, deşi nu terminase liceul.Italianul a lucrat ca medic de chirurgie plastică pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept.

Acestuia i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. După declanşarea anchetei, italianul a încercat să fugă din România, însă a fost prins în februarie 2019, într-un tren aflat în vama Curtici. A fost arestat preventiv o perioadă, dar apoi a fost eliberat. 

„În perioada martie 2018 - 7.12.2018, inculpatul a exercitat acte specifice profesiei de chirurg plastician-estetician asupra a nouăsprezece paciente, în cadrul unor clinici de pe raza municipiului Bucureşti. În perioada martie 2018 - 07.12.2018, inculpatul a indus în eroare nouă persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică-estetică şi de medic cu drept de practică pe teritoriul României, folosind un numele fals şi a efectuat asupra acestora acte specifice calităţii de chirurg plastician-estetician, obţinând astfel un folos patrimonial injust constând în sumele de bani achitate de paciente pentru actele medicale exercitate asupra acestora, în valoare de aproximativ 13.880 de lei şi 10.150 de euro”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Conform procurorilor, în luna septembrie a anului 2018, Matteo Politi a introdus în eroare doi medici, după ce s-a prezentat sub un nume fals, susținând că, în scurt timp, va fi proprietarul unei clinici private cu sediul în București, deși știa că nu există posibilitatea reală de a cumpăra clinica în acel termen, neavând resurse financiare în acest scop.

El i-a determinat pe cei doi doctori să încheie un contract de prestări servicii cu o societate comercială, al cărei administrator era, încasând suma de 13.896 de lei, reprezentând chiria pentru trei luni de utilizare a unui cabinet din cadrul unității medicale, cei doi medici neputând beneficia de spațiul în cauză, dat fiind că nu li s-a permis accesul de către adevăratul proprietar. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---