Lifestyle Auto

Cinci orașe în care nu se circulă cu mașina

schedule 17 feb. 2023, 10:42

Cinci orașe în care nu se circulă cu mașina
De la Alexander Steamaze/Shutterstock

Poate că știai sau poate că nu aveai nici cea mai mică idee, dar există mai multe orașe în această lume în care nu se circulă cu mașina din mai multe motive. Iată care sunt acestea!

Orașe în care nu se circulă cu mașina

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mașinile îngreunează circulația sau că poluează, așa că mai multe orașe fac eforturi considerabile în acest sens atât cât pot ele. În unele dintre ele, circulația este interzisă în zonele cu mulți turiști cum ar fi, de exemplu, centrele istorice și, de asemenea, pe străduțele înguste unde mașinile nu încap deloc sau cu greu. Altele, în schimb, au această regulă în zilele de la finalul săptămânii, când vizitatorii merg cu miile și când locuitorii nu au așa mare nevoie de mașinile personale.

Tu știai toate aceste lucruri?

Lamu, Kenya - este o insulă fără mașini, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și cea mai veche și mai bine conservată așezare swahili din Africa de Est. Acolo, oamenii pot circula doar cu măgarii, cu bicicletele sau pe jos, pe motiv că străzile sunt foarte înguste. Cei care aleg să își facă vacanța pe această insulă de vis, se pot bucura de un amestec de stiluri de construcții swahili, arabe, persane, indiene și europene.

De la Sun_Shine/Shutterstock

Fire Island, New York - pare greu de crezut că în Statele Unite ale Americii există locuri în care nu se circulă cu mașina. Ei bine, sunt foarte puține, iar Fire Island se află printre ele. Căruciorul de golf și bicicleta sunt singurele modalități de deplasare și, bineînțeles, poți alege să mergi pe jos, mai ales dacă mergi pentru prima dată și vrei să te bucuri de fiecare loc în parte.

De la Jay Gao/Shutterstock

Zermatt, Elveția - este un oraș alpin în care nu se circulă deloc cu mașina. Cei care vor să ajungă în alte locuri din țară, trebuie să parcurgă cinci kilometri până în Täsch, unde circulă trenurile la o distanță de 20 de minute unul de celălalt.

De la Pritesh R Patel/Shutterstock

Veneția, Italia - este cel mai cunoscut oraș din lume în care circulația mașinilor este interzisă, dar și unul dintre cele mai vizitate dintre ele.

De la Yasonya/Shutterstock

La Cumbrecita, Argentina - considerat primul oraș pietonal din țară, care cucerește vizitatorii cu casele sale spectaculoase, în stil bavarez. Acesta nu este asfaltat, astfel toate transporturile se fac la pas și este situat în provincia argentiniană Córdoba.

De la Nick Photoworld/Shutterstock

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---