Social

Gafa polițiștilor în cazul crimei din Sibiu. Au arestat un zidar în loc de boxerul care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner

schedule 18 nov. 2023, 07:36

Gafa polițiștilor în cazul crimei din Sibiu. Au arestat un zidar în loc de boxerul care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner
Foto: Captura video Observator

Gafa uriașă a polițiștilor de elită în cazul crimei din Sibiu. Un zidar, bărbat nevinovat, a fost luat pe sus de polițiști, încătușat și reținut pentru o noapte. Tocmai după 12 ore de audieri procurorul și-a dat seama că are în fața sa omul greșit. Confuzia ar fi venit de la o informație incompletă primită de la unul dintre complicii asasinilor. Încurcătura i-a asigurat adevăratului infractor, un boxer, timp în care să se ascundă sau să fugă. Până în acest moment, niciunul dintre cei trei criminali nu a fost prins. 

Crima din Sibiu. Polițiștii au arestat un zidar în loc de boxerul care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner

Specialiști din opt județele și cei mai buni criminaliști din România, trimiși de la București, lucrează la această anchetă. După ce au ridicat 67 de camere de supraveghere și au vizionat 1.500 de ore de filmare, anchetatorii au anunțat că îl au pe unul dintre cei trei criminali ai afaceristului Adrian Kreiner.

Zidarul de 31 de ani a fost pus la pământ, îmbrâncit, încătușat și dus din Dolj la Sibiu pentru audieri. După 12 ore de audieri, procurorii au realizat că au în față un om nevinovat, al cărui ghinion a fost că este din aceeași localitate cu adevăratul criminal și că poartă același prenume, Laurențiu. 

Informaţiile despre criminalul din Valea Stanciului au venit chiar de la complicele celor trei, Ilie Sitariu, aflat în arest. El le-ar fi arătat oamenilor legii o poză cu principalul suspect, dar nu a știut să le spună numele complet. De fapt, era vorba de un boxer. 

Grav este că această eroare uriașă a autorităților i-a dat timp adevăratului criminal să se ascundă sau chiar să fugă. Polițiștii și procurorii implicați au fos contactați de echipa Observator, însă nu au oferit nicio explicație despre confuzie. Procurorul de caz a anunțat doar că Ilie Sitariu nu va fi acuzat de inducerea în eroare a anchetatorilor. 

5 persoane ar fi implicate în cazul crimei din Sibiu

Certitudinile în cazul crimei din Sibiu sunt că pontul a fost dat de un apropiat de-al lui Adrian Kreiner și că sunt implicate cinci persoane: patru bărbați și o femeie. Cea din urmă, iubita unuia dintre suspecți, căsătorită cu un cetățean turc, avea misiunea de a vinde cele 16 ceasuri furate din locuința afaceristului. Toți cei trei asasini sunt din Dolj. 

Suspecții și iubita unuia dintre ei ar fi plecat cu mașina din Valea Stanciului, Dolj. Prima oprire a fost Dumbrăvița, Timiș, unde s-ar fi întâlnit cu un alt membru al grupării, anume Ilie Sitariu, primul reținut de anchetatori.Cu două mașini, au pornit spre Deva, unde au abandonat unul dintre autoturisme în oraș, pentru a nu fi reperat în Sibiu. 

La destinație au ajuns toți cinci cu o singură mașină. Trei dintre ei au rămas să își ducă planul la bun sfârșit, iar femeia și Ilie Sitariu au plecat imediat înapoi spre Dumbrăvița. 

Înaintea crimei, indivizii s-au instalat într-o casă părăsită aflată vizavi de vila omului de afaceri de unde l-au filat o zi şi o noapte. Când au considerat că a venit moment, au acţionat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---