Social

Răsturnare de situație în cazul uciderii afaceristului Adrian Kreiner. Suspectul prins joi a fost eliberat, după ce martorul-cheie i-ar fi dus pe polițiști pe o pistă falsă

schedule 17 nov. 2023, 11:12

Răsturnare de situație în cazul uciderii afaceristului Adrian Kreiner. Suspectul prins joi a fost eliberat, după ce martorul-cheie i-ar fi dus pe polițiști pe o pistă falsă
Foto: Captura video Observator News/YT

Răsturnare de situaţie în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner. Suspectul reținut joi seară de polițisti va fi eliberat, după ce martorul-cheie i-ar fi dus pe polițiști pe o pistă false. 

Anchetatorii au stabilit că, în cazul bărbatului din Dolj dus la audieri în cazul crimei de la Sibiu, „nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă”. Autoritățile au precizat că existau date că individul ar fi unul dintre cei trei suspecți, el fiind indicat și de mai mulți martori din dosar.  

Surse din rândul anchetei susțin că oamenii legii au ajuns la bărbatul ridicat aseară din Dolj în urma indicațiilor primite de la martorul-cheie, Ilie Sitariu. Ulterior ridicării și audierii, din probatoriu nu a rezultat că ar fi autor al infracțiunilor și a fost eliberat. Acum anchetatorii iau în calcul varianta în care Sitariu ar fi încercat să îi pună pe o pistă falsă pentru ca suspectul, despre care sunt indicii că ar fi părăsit țara, să poată fugi sau să se ascungă. 

Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a anunțat vineri că în continuarea activităților specifice desfășurate de către polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în baza unui mandat de aducere, un bărbat din judeţul Dolj a fost dus, joi seară, la sediul I.P.J. Sibiu. 

„Cu privire la acest bărbat existau date şi indicii rezonabile că ar fi unul dintre cei 3 suspecţi de comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie calificată săvârşite în data de 6 noiembrie a.c., în municipiul Sibiu, acesta fiind indicat inclusiv de către mai mulţi martori din dosar.
Din verificările efectuate până la această dată, precum şi în urma audierii persoanei conduse la sediul I.P.J. Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă faţă de acesta. Continuăm cercetările în vederea coroborării tuturor probelor pentru a lămuri cu exactitate situaţia de fapt şi natura implicării acestuia în comiterea faptei de pe raza municipiului Sibiu”, au transmis poliţiştii.  

Cercetările în acest dosar continuă. Procurorii din Sibiu au transmis că acei trei bărbați suspecți care l-au ucis pe milionarul Adrian Kreiner au fost identificați, ei fiind din județul Dolj. Anchetatorii au arătat că există posibilitatea ca ei să fi ieșit din România.

Filmul crimei din Sibiu

Adrian Kreiner, om de afaceri din Sibiu, a murit la spital după ce a fost legat, bătut și jefuit în propria casă. Trei bărbați înarmați care purtau cagule au intrat, în noaptea de 6 noiembrie, într-o casă localizată pe strada Moldoveanu din municipiul Sibiu, l-au legat pe proprietar la mâini și picioare și l-au bătut. 

Pe fiica acestuia, care a coborât de la etaj pentru a-și ajuta tatăl, au amenințat-o cu pistolul pentru a le arăta unde sunt banii. Hoții au luat mai multe ceasuri scumpe, în valoare de 200.000 de euro. Adrian Kreiner a murit în 7 noiembrie, la spital, din cauza rănilor suferite. 

Kreiner era fondator și administrator al companiei Matec CNC Technik, cu sediul social în Șura Mică, județul Sibiu. Societatea a avut, în 2022, o cifră de afaceri de 127,09 de milioane de lei și un profit net de 2,41 de milioane de lei, cu un număr mediu de angajați de 159 de persoane. În 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 124 de milioane de lei și un profit de 4,47 de milioane de lei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---