Social

Filmul complet al crimei de la Sibiu. Cum au plănuit cei cinci suspecți jaful în cel mai mic detaliu

schedule 17 nov. 2023, 10:27

Filmul complet al crimei de la Sibiu. Cum au plănuit cei cinci suspecți jaful în cel mai mic detaliu
Foto: Captura video Observator News/YT

Joi seară a fost prins primul suspect în cazul asasinatului omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner. Polițiștii l-au ridicat pe bărbat de pe străzile localității natale din județul Dolj, apoi l-au dus la Sibiu pentru o nouă rundă de audieri. Între timp, ceilalți doi bărbați cu care ar fi acționat sunt încă liberi. Procurorii au indicii că ar fi părăsit țara. Astfel, a fost conturat și filmul complet al crimei, iar anchetatorii au dezvăluit cum au plănuit cei cinci suspecți jaful în cel mai mic detaliu. Ce au făcut asasinii înainte, dar și după ce au ucis?

Anchetatorii au conturat filmul complet al crimei din Sibiu. Cum au plănuit cei cinci suspecți jaful

Laurențiu Lăcătuș, fost boxer, a fost capturat de polițiști, seara trecută, în localitatea natală, Valea Stanciului. Bărbatul a fost blocat în trafic de oamenii legii în timp ce se plimba cu motocicleta prin comună. După câteva ore de audieri, agenții l-au predat colegilor de la Sibiu. 

Ilie Sitariu, cercetat pentru favorizarea infractorilor, a fost deja reținut de polițiști. El este suspectat că i-a adus pe cei trei complici din străinătate și le-a dat pontul legat de breșele de securitate din casa lui Adrian Kreiner. Știa de unde se taie curentul pe stradă, cât și traseul pe care să îl urmeze asasinii pentru a-și pierde urma. 

Ceilalți doi suspecți ar fi fugit din România atunci când au văzut la televizor știri despre moartea afaceristului, au spus procurorii. Dar ancheta vizează și o a cincea persoană: iubita unuia dintre suspecți. Femeia ar fi încercat să găsească clienți pentru ceasurile de lux, în valoare de 200.000 de euro, furate din casa milionarului. 

Cu trei zile înainte de crimă, camerele de supraveghere din Sibiu l-au surprins pe Sitariu într-un automobil, alături de o femeie și de încă un bărbat. Cel din urmă ar fi cumpărătorul ceasurilor sau unul din criminali. Cei trei au fost văzuți împreună și într-un mall din oraș. 

Sitariu merge în spatele lor, care și cum nu i-ar fi cunoscut, tânăra are în spate un rucsac, iar bărbatul de lângă ea e îmbrăcat în trening și cu o șapcă pe cap. 

La 10 zile după atac, procurorii au conturat filmul asasinatului, stabilind cum au plănuit suspecții jaful, cum au ucis și cum au fugit. Ei au pus cap la cap imagini de pe zeci de camere de supraveghere - peste 1.500 de ore de filmare.

„Complexitatea acestui caz ne-a determinat nu să fim închistaţi, nereceptivi şi necomunicativi, ci să fim foarte atenţi la fiecare detaliu”, Tiberiu Iulian Ivancea, șef inspector de poliție IPJ Sibiu.

Cum au acționat criminalii

Traseul lor a pornit din Dumbrăvița, județul Timiș, unde Ilie Sitariu i-ar fi cazat pe asasini și unde în urmă cu două nopți polițiștii au percheziționat ore întregi apartamentul în care acesta locuia cu chirie. 

Cei trei criminali, femeia și Ilie Sitariu au plecat spre Sibiu împărțiți în două mașini. Pe drum, s-au oprit la Deva, acolo unde au lăsat unul dintre autoturisme, pe care ulterior aveau să îl folosească după jaf.

„Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecţi, care nu a participat la săvârşirea faptei”, a spus Valentin Florescu, procuror criminalist, potrivit Observator

La ora 17:30, cei 5 au sosit în parcarea unui mall din Sibiu. 30 de minute mai târziu, ajung cu toții la un apartament de pe strada Doamna Stanca, pe care femeia l-a închiriat. După ce s-au cazat, unul dintre bărbaţi și femeia se întorc la Sibiu. În apartament rămân doar atacatorii lui Adrian Kreiner.

„Acestia au rămas în apartament până în jurul orelor 12 când au plecat pe jos, pe strada Moldoveanu, unde locuia victima”, Valentin Florescu, procuror criminalist. 

Acolo au urcat în podul casei nelocuite, situate vis-a-vis de vila lui Adrian Kreiner. Au supravegheat pe un ochi de geam fiecare mișcare către casa milionarului preț de o zi întreagă, iar la 24 de ore în care aceștia au ajuns în podul casei părăsite, au decis să acționeze.

Dintre dintre ei sar gardul curții afaceristului, în vreme ce al treilea rămâne în stradă pentru a le ține de șase. Cel din urmă li se alătură însă câteva minute mai târziu și intră împreună în casa lui Adrian Kreiner. Atacatorii l-au găsit pe afacerist dormind la parter, pe canapea. L-au legat de mâini și de picioare. 

„Legătura este o formă de tortură, unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care se depozitează banii sau obiecte de valoare”, Valentin Florescu, procuror criminalist. 

Suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei. Doi dintre bărbaţi au urcat imediat după aceasta şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. Înainte să plece din casă, asasinii i-au acoperit corpul și capul omului de afaceri cu o pătură de pe canapea.

Primul apel a fost făcut la ora 03:01 de către iubita lui Adrian Kreiner. Echipajul a sosit la vilă după 3 minute, iar la scurt timp a ajuns la fața locului și o ambulanță. La două ore distanță de asasinat, cei trei suspecți se întorc la apartamentul închiriat în regim hotelier, unde mai rămân încă trei ore.

„Au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 7:20, cursa fiind făcută până în Deva , unde aveau acel autoturism pe care l-au lăsat intentionat acolo”, Valentin Florescu, procuror criminalist. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---