Externe

Masacru într-o biserică din Hamburg. Agresorul s-ar fi sinucis după ce a omorât mai multe persoane. Ipotezele anchetatorilor

schedule 10 mar. 2023, 09:55

Masacru într-o biserică din Hamburg. Agresorul s-ar fi sinucis după ce a omorât mai multe persoane. Ipotezele anchetatorilor
Foto: Captura Guardian News

Masacru într-o biserică din Hamburg. Mai multe persoane au fost ucise sau grav rănite cu focuri de armă, într-o clădire a cultului religios Martorii lui Iehova, joi seară. Poliția nu a transmis oficial bilanțul atacului, dar acesta ar fi de șapte morți și opt răniți, conform presei germane. Agresorul s-ar fi sinucis și s-ar afla printre victime, însă nici această informație nu a fost confirmată. Una dintre ipotezele anchetatorilor: atacul armat s-ar fi comis într-un acces de nebunie. 



Masacru într-o biserică din Hamburg: filmul atacului armat; ipotezele anchetatorilor

Joi, în jurul orei 21, s-au auzit mai multe focuri de armă din așa-zisa Sală a Regatului, un lăcaș de cult al Martirilor lui Iehova, situat în nordul portului german Hamburg. În clădire se aflau câteva zeci de persoane. Pentru moment, nu se cunoaște dacă acestea asistau la o slujbă religioasă sau participau la o întrunire comunitară. 

„La început nici nu mi-am dat seama ce se întâmpla. Am început să filmez cu telefonul şi doar prin obiectiv mi-am dat seama că trăgea cineva cu arma, în sediul Martorilor lui Iehova”, a povestit un martor.

Poliția a fost chemată de vecini. Când au pătruns în clădire, oamenii legii au fost îngroziți de ce au găsit: mai multe persoane zăceau sângerând, împușcate mortal sau grav rănite. Polițiștii nu au tras niciun foc de armă. Însă, în timp ce îi ajutau pe răniți, au auzit o ultimă împușcătură. 

17 oameni nevătămaţi, dar în stare de şoc, au primit şi ei îngrijiri. Echipa de geniști care a căutat în clădire eventuale dispozitive explozive nu a găsit nimic periculos. 

Tot cartierul a fost blocat, iar locuitorii au primit mesaje prin care erau avertizați să rămână în case fiindcă situația este „extrem de periculoasă”, în vreme ce un elicopter survola zona. 

S-au petrecut toate acestea deoarece, inițial, s-a crezut că atacatorul ori eventualii săi complici au fugit înarmați. În cele din urmă, alarma a încetat, căci polițiștii au ajuns la altă concluzie.

„Nu avem vreun indiciu că făptaşul ar fi fugit ci, mai degrabă, avem indicii că făptaşul se află încă în incintă şi probabil este unul din cei decedaţi”, a transmis un polițist.

Agresorul ar fi cel care a tras ultimul foc de armă, pentru a-şi lua viaţa, după ce oamenii legii au ajuns la fața locului. Anchetatorii nu au încă niciun indiciu asupra motivelor atacului și sunt de părere că a fost vorba despre un acces de nebunie criminală. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---