Politic Externe

Ambasadorul Israelului în România, despre evoluţia războiului: „Nu suntem unica lor ţintă”

schedule 06 nov. 2023, 08:04

Ambasadorul Israelului în România, despre evoluţia războiului: „Nu suntem unica lor ţintă”
LCV / Shutterstock

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat că ținta teroriștilor din Hamas nu sunt doar israelienii, dar și Occidentul. Totodată, acesta a răspuns acuzaţiilor aduse armatei israeliene care a atacat mai multe ambulanţe, şcoli dar şi moschei.

Ce spune ambasadorul Israelului în România despre războiul cu Gaza

Ministerul palestinian al Sănătăţii, care este controlat de Hamas, a anunţat că vineri, la intrarea principalului spital din Gaza a avut loc un atac, care s-a soldat cu „zeci de morţi şi de răniţi”.

Bombardamentul a vizat "un convoi de ambulanţe care se pregătea să transporte răniţi de la spitalul al-Shifa” spre frontiera cu Egiptul. "Acest masacru a făcut zeci de morţi şi de răniţi”, a transmis un responsabil palestinian.

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat că infrastructura palestinienilor se găsește sub aceste spitale şcoli şi moschei. Prin urmare, Hamas se folosește de palestinieni și îi împiedică pe civili să părăsească zona împușcând-i.

„De asemenea, Hamas împiedică eliberarea ostaticilor din Gaza şi aici vorbim inclusiv de români. Hamas este deci responsabil pentru aceste crime de război. Situaţia este tragică, însă noi suntem deciși să eliminăm Hamas, trebuie să luptăm împotriva teroriștilor şi o facem într-un mod lent, dar sistematic. În momentul de faţă înconjurăm oraşul Gaza, acolo unde, deşi au fost evacuaţi mii de oameni, au mai rămas civili în interiorul oraşului care, din păcate, sunt folosiți ca şi scut uman de Hamas.”, a menționat ambasadorul.

De asemenea, Reuven Azar susține că în afară de aceste bombardamente, Israelul vrea să elimine infrastructura. Forțele armate israeliene le distrug tunelurile, elimină muniţia, şi atacă doar țintele militare.

Armata Israelului înaintează lent, însă au un scop bine stabilit şi este destul de greu, deoarece niciodată în istoria războiului nu s-a mai întâmplat ca o zonă atât de intens populată să fie exploatată aşa de o organizație teroristă, a mai spus ambasadorul.

„Întreaga lume susţine Israelul şi eliminarea Hamas pentru că oamenii înțeleg că practic va urma Occidentul. De exemplu, în urma unui sondaj 80% dintre respondenți au spus că ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie în Israel este posibil acum şi în Franţa. Vedem deja drone iraniene care atacă deja zone din Europa, deci sunt lucruri care se întâmplă. Israelul nu este unica lor țintă, asta e amenințarea cu care ne confruntăm", a afirmat Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---