Politic Externe

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Israel. Cu cine se va întâlni oficialul american

schedule 18 oct. 2023, 12:01

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Israel. Cu cine se va întâlni oficialul american
Gints Ivuskans / Shutterstock

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ajuns, astăzi, în Israel. Oficialul american se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, dar şi cu familiile oamenilor răpiţi de militanţii palestinieni.

Joe Biden a ajuns în Israel

Preşedintele SUA, Joe Biden, efectuează o vizită în Israel în cursul zilei de astăzi. Potrivit programului, oficialul american urma să participe la un summit cu liderii ţărilor arabe, însă această întâlnire a fost anulată din cauza atacului ce a avut loc noaptea trecută la Spitalul Baptist din Gaza, în urma căruia au decedat sute de oameni. Organizaţia Hezbollah a anunţat o zi de furie fără precedent în Israel după cele întâmplate.

În jurul orei 11:00, aeronava Air Force One a aterizat pe Aeroportul din Tel Aviv. Președintele Joe Biden a fost întâmpinat de premierul Benjamin Netanyahu, de președintele Isaac Herzog, de ambasadorul israelian în SUA, Michael Herzog, și de însărcinatul cu afaceri al SUA, Stephanie Hallett.

Vizita liderului american reprezintă un semn de "solidaritate" în fața atacului Hamas, dar totodată are și scopul de a debloca livrarea de ajutoare în Fâșia Gaza, asediată de mai bine de o săptămână de armata israeliană și unde se prefigurează un dezastru umanitar, potrivit OMS.

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a anunțat anterior vizita președintelui american, Joe Biden, după ce Iranul a amenințat cu o posibilă "acțiune preventivă" împotriva Israelului în cazul în care țara își menține planurile de ofensivă terestră împotriva organizației islamiste din Fâșia Gaza.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---