Externe

Președinții Zelenski și Biden se vor întâlni în Franța și Italia pentru discuții privind sprijinul pentru Ucraina

schedule 05 iun. 2024, 07:53

Președinții Zelenski și Biden se vor întâlni în Franța și Italia pentru discuții privind sprijinul pentru Ucraina
Oleksandr Osipov / Shutterstock.
Zelenski se întâlnește cu lideri globali, inclusiv Biden, pentru a discuta sprijinul Ucrainei și situația conflictului cu Rusia.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va avea întâlniri cu lideri mondiali, inclusiv cu președintele SUA, Joe Biden, în contextul unor evenimente importante din Europa. Zelenski va fi primit de președintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysée și va susține un discurs în Adunarea Națională franceză. Întâlnirea dintre cei doi lideri va avea loc în urma Conferinței Susținerii Ucrainei și va aborda situația din Ucraina și necesitățile acesteia în fața conflictului cu Rusia.

În plus, Zelenski va participa la ceremonia de comemorare a 80 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia, unde va avea ocazia să discute cu Biden. Casa Albă a confirmat că întâlnirile vor avea loc atât în Franța, cât și la summitul G7 din Italia, unde liderii vor discuta despre sprijinul pentru Ucraina și despre utilizarea activelor suverane ale Rusiei pentru a ajuta Ucraina.

Aceste întâlniri survin într-un moment în care Ucraina se confruntă cu pierderi semnificative în capacitatea centralelor electrice din cauza atacurilor rusești, ceea ce a dus la întreruperi programate de energie electrică. Guvernul ucrainean se concentrează pe îmbunătățirea apărării antiaeriene și pe reparația instalațiilor avariate, precum și pe eficientizarea utilizării energiei.

În paralel, cele mai mari două bănci din Rusia au anunțat planuri de a deschide sucursale în regiunile Ucrainei pe care Moscova a pretins că le-a anexat, în timp ce SUA au reiterat că pacea în Ucraina nu presupune aderarea la NATO, ci asigurarea că Rusia nu va ocupa țara.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9768 RON
0.00010
USD
USD: 4.6516 RON
0.00410
GBP
GBP: 5.882 RON
0.01830
HUF
HUF: 1.2542 RON
0.00240
BGN
BGN: 2.5446 RON
CHF
CHF: 5.1861 RON
0.00060
Convertor valutar

Rezultat: ---