Externe

Negocieri în Congresul SUA pentru ajutorul militar destinat Ucrainei

schedule 19 mar. 2024, 08:29

Negocieri în Congresul SUA pentru ajutorul militar destinat Ucrainei
Foto: Schutterstock
Zelenski cere SUA decizie rapidă pentru ajutor militar de 61,4 mld. dolari; Graham propune împrumut, optimist în Congres.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat importanța critică a unei decizii rapide în Congresul SUA privind pachetul de ajutor militar solicitat de administrația Biden, în contextul dificultăților întâmpinate de armata ucraineană pe front. În timpul unei întâlniri cu senatorul republican Lindsey Graham, Zelenski a evidențiat necesitatea finalizării procedurilor pentru aprobarea ajutorului de 61,4 miliarde de dolari, parte a unui pachet mai amplu de 95 de miliarde de dolari, care include și ajutoare pentru Israel și Taiwan.

Senatorul Graham, în urma discuțiilor cu Zelenski, a propus ca ajutorul pentru Ucraina să fie acordat sub forma unui împrumut cu dobândă redusă, pentru a răspunde preocupărilor contribuabililor americani legate de securitatea frontierelor. Această propunere vine în contextul în care pachetul financiar este blocat în Camera Reprezentanților, majoritar republicană, de către congresmeni apropiați fostului președinte Donald Trump. În ciuda acestui blocaj, democrații din Camera Reprezentanților au inițiat colectarea de semnături pentru o petiție care ar putea forța un vot asupra legislației.

Graham a exprimat optimism cu privire la susținerea pachetului de măsuri de către Camera Reprezentanților și a menționat că a discutat propunerea de împrumut cu președintele Camerei, Mike Johnson, înainte de vizita sa în Ucraina. Senatorul republican a subliniat necesitatea de a aborda preocupările cetățenilor americani, în timp ce susține ajutorul pentru Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---