Politic

Coaliția PSD-PNL în negocieri pentru stabilirea calendarului alegerilor prezidențiale și parlamentare

schedule 04 iul. 2024, 10:19

Coaliția PSD-PNL în negocieri pentru stabilirea calendarului alegerilor prezidențiale și parlamentare
Foto: Guvernul României/Facebook
Coaliția PSD-PNL discută azi calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare, în ciuda tensiunilor recente.

Coaliția de guvernare formată din PSD și PNL se reunește astăzi pentru a discuta și a stabili calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Întâlnirea va avea loc la sediul Guvernului și va fi condusă de președinții celor două partide, Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL), împreună cu secretarii generali și prim-vicepreședinții formațiunilor.

Discuțiile survin după o serie de negocieri și consultări cu partidele de opoziție, care au avut loc în zilele de 1 și 2 iulie, în cadrul cărora s-au explorat diverse variante pentru organizarea alegerilor. În timpul acestor întâlniri, s-a discutat inclusiv posibilitatea comasării unui tur al alegerilor prezidențiale cu alegerile parlamentare.

În ciuda acordului inițial pentru organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, PNL a exprimat recent dorința de a menține tradiția desfășurării acestora la finalul anului sau cel puțin de a le amâna pentru luna octombrie sau noiembrie. PSD, pe de altă parte, a insistat ca primul tur să aibă loc în septembrie.

Tensiunile dintre cele două partide au fost evidente în ultimele zile, cu schimburi de replici și atacuri publice între liderii PSD și PNL. În ciuda acestor divergențe, ambele partide și-au exprimat intenția de a ajunge la un consens și de a stabili un calendar electoral care să fie echitabil și predictibil pentru toți candidații.

Rezultatul negocierilor de astăzi va fi crucial pentru viitorul coaliției de guvernare și pentru desfășurarea procesului electoral din România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9773 RON
-0.00010
USD
USD: 4.5975 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8771 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2682 RON
-0.00350
BGN
BGN: 2.5448 RON
CHF
CHF: 5.1188 RON
-0.00090
Convertor valutar

Rezultat: ---