Externe

Vladimir Putin, discurs important despre războiul din Ucraina, după ce Joe Biden a mers la Kiev. Principalele declarații

schedule 21 feb. 2023, 08:45

Vladimir Putin, discurs important despre războiul din Ucraina, după ce Joe Biden a mers la Kiev. Principalele declarații
Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock

Președintele Vladimir Putin va ține un discurs, marți, de la ora 11:00, în fața elitei politice și militare din Rusia, cu privire la stadiul a ceea ce el numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina. Iată ce anunț va face șeful de la Kremlin.

Vladimir Putin va ține un discurs important despre războiul din Ucraina

UPDATE 11:40. Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

  • ne aflăm într-o perioadă dificilă, în fața unor evenimente istorice
  • vom decide sarcinile operațiunii militare speciale pas cu pas
  • noi am făcut tot posibilul să rezolvăm pe cale pașnică situația din Donbas dar Occidentul s-a pregătit pentru un alt scenariu
  • Kievul a purtat discuții cu Occidentul despre livrarea de arme înaintea operațiunii militare speciale
  • NATO s-a extins până la granițele noastre, tot mai multe trupe au fost masate la granițele noastre


  • Occidentul și-a înșelat în mod cinic populația
  • noi ne apărăm interesul nostru și poziția că nu ar trebui să existe o diviziune între țările civilizate și restul
  • doar SUA au un număr mare de baze militare în jurul lumii
  • Statele Unite au părăsit în mod unilateral tratate internaționale
  • ei (n.r. statele occidentale) au început acest război, noi am făcut tot ce ne-a stat în putință să îl oprim, Sevastopolul din Crimeea era următoarea țintă
  • obiectivul Occidentului este puterea fără limite
  • pentru Occident miza o reprezintă trilioane de dolari


  • Occidentul a început să facă Ucraina „anti-rusă” cu mult timp în urmă
  • unitățile militare ale Kievului folosesc însemne naziste, nimeni din Occident nu observă asta
  • proiectul „anti-Rusia” înseamnă canalizarea agresiunii către est pentru a alimenta un război în Europa
  • responsabilitatea pentru escaladarea din Ucraina este la elitele occidentale
  • Occidentul vrea să schimbe conflictul local în unul global
  • existența țării noastre este în joc însă înfrângerea țării noastre pe câmpul de luptă este imposibilă

Președintele Rusiei a criticat din nou „decadența” occidentală

  • Biserica Anglicană intenționează să ia în considerare ideea unul Dumnezeu neutru din punct de vedere al genului, ei nu știu ce fac
  • noi nu vom fi niciodată ca elitele occidentale, să ne angajăm în vânători de vrăjitoare
  • Vestul va încerca să ne divizeze, să pună pariuri pe trădători
  • majoritatea poporului nostru ne-a susținut acțiunile de apărare a Donbasului, vreau să mulțumesc poporului rus pentru hotărârea și curajul său
  • noile teritorii au ales să fie cu Rusia în pofida amenințărilor naziștilor, vom crește programele de asistență socială pentru acestea


  • vom face tot posibilul ca pacea să se întoarcă pe pământurile noastre
  • luptătorii noștri luptă pentru viitor, pentru restaurarea dreptății istorice
  • înțelegem cu toții cât de greu este pentru rudele soldaților căzuți, voi propune crearea unui fond de stat special pentru a susține veteranii și rudele soldaților căzuți 

Liderul de stat rus își va expune cele mai recente gânduri și idei într-un discurs adresat membrilor celor două camere ale parlamentului și comandanților militari și soldaților. Cu această ocazie, Vladimir Putin va prezenta și analiza sa asupra situației internaționale și va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei, după ce Occidentul i-a impus sancțiuni radicale. 

„Într-un moment atât de crucial şi foarte complicat al dezvoltării noastre, al vieţii noastre, toată lumea aşteaptă un mesaj în speranţa de a auzi o evaluare a ceea ce se întâmplă, o evaluare a operaţiunii militare speciale", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la televiziunea de stat. 

Președintele Rusiei va prezenta, de asemenea, analiza sa asupra situaţiei internaţionale şi va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancţiuni radicale, a precizat Kremlinul. 

Cel mai recent discurs despre „starea națiunii” a fost în aprilie

Cel mai recent discurs adresat de președintele Putin în fața Parlamentului rus a avut loc în aprilie 2021. Atunci, șeful de stat a explicat că nu a existat un discurs privind starea națiunii în 2022, dat fiind că situația se desfășoară repede și era dificil „să se prezinte rezultatele la un moment dat, cât și planuri specifice pentru viitorul apropiat”. Cu toate acestea, mesaje cruciale au fost incluse în alte discursuri prezidențiale. 

Discursul președintelui către Adunarea Federală este un discurs public anual al șefului statului în fața ambelor camere ale parlamentului, care evaluează situația din țară și determină direcțiile principale ale politicii interne și externe. 

Cel mai lung discurs, cu o durată de o oră și 55 de minute, a fost oferit de Putin în 2018. Cele mai scurte discursuri au fost rostite tot de Putin în 2004 și 2005 (48 de minute). 

În medie, alocuțiile lui Vladimir Putin au durat o oră și 8 minute. Mesajele adresate de președinte sunt de natură consultativă și nu sunt acte juridice. 

În ultimii ani s-au apropiat de inițiative legislative, deoarece conțin instrucțiuni specifice date de șeful statului către guvern. În urma discursului președintelui, Duma de Stat și Consiliul Federației aprobă decrete îndreptate spre punerea în aplicare a sarcinilor primite în timpul discursului.

Culisele vizitei lui Biden la Kiev 

Deplasarea lui Biden la Kiev a fost păstrată în secret până în ultimul moment, din raţiuni de securitate. Deși Biden era deja pe drum pe teritoriul Ucrainei, totuși Casa Albă pretindea în continuare că nu va merge decât în Polonia.

Dar această vizită a fost „pregătită meticulos” luni la rând şi nu a fost nicidecum ceva spontan, a dezvăluit la rândul său Jonathan Finer, adjunctul consilierului pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan. 

Sub aspect logistic, deplasarea a fost complicată în special de faptul că preşedinţii americani nu obişnuiesc să viziteze zone de război, iar atunci când totuşi au făcut-o, cum s-a întâmplat în ultimii ani în Irak sau Afganistan, în acele zone au existat pe teren trupe americane pregătite să garanteze securitatea, ceea ce nu a fost cazul acum, a precizat consiliera pentru comunicare a Casei Albe, Kate Bedingfield. 

Scopul vizitei la Kiev: nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

În pofida riscurilor, Biden a hotărât să meargă la Kiev cu scopul de a demonstra angajamentul SUA de a susține Ucraina cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la lansarea invaziei ruse.

La Kiev, Biden s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski şi a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de circa 500 de milioane de dolari. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---