Externe

Aleksandr Navalnîi, înmormântat în condiții de securitate sporite în Moscova

schedule 01 mar. 2024, 08:25

Aleksandr Navalnîi, înmormântat în condiții de securitate sporite în Moscova
Aleksei Navalnîi, critic al Kremlinului, a fost înmormântat în Moscova cu securitate sporită și emoții în Parlamentul European.

Aleksei Navalnîi, figura emblematică a opoziției ruse, a fost înmormântat astăzi în Moscova, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în condiții de securitate sporite. Slujba de înmormântare s-a desfășurat la Biserica Icoanei Maicii Domnului „Potolește-mi durerile”, loc de cult situat în districtul Mariino, acolo unde Navalnîi a locuit. Ulterior, trupul neînsuflețit al activistului a fost transportat la Cimitirul Borisovski, aflat la aproximativ 2,5 kilometri distanță.

Precauțiile de securitate au fost vizibile, cu patrule de poliție care au început să monitorizeze zona încă de miercuri și cu camere de supraveghere instalate de-a lungul perimetrului cimitirului. Autoritățile au cerut acte de identitate și au inspectat bunurile personale ale celor care au dorit să participe la înmormântare, motivând aceste măsuri ca fiind necesare pentru "prevenirea operațiunilor teroriste".

Într-un discurs emoționant susținut în Parlamentul European, Iulia Navalnaia, soția defunctului, și-a exprimat temerile cu privire la posibilele arestări ale celor prezenți la ceremonie, subliniind că nu este sigură dacă evenimentul va decurge pașnic.

Aleksei Navalnîi a fost o figură proeminentă în opoziția rusă, cunoscută pentru criticile sale la adresa președintelui Vladimir Putin. Acesta a decedat pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din Siberia, unde ispășea o pedeapsă de 30 de ani pentru extremism și fraudă, acuzații pe care le-a descris ca fiind motivate politic. Familia și susținătorii săi l-au acuzat pe Putin de moartea sa, o acuzație negată ferm de Kremlin.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---