Locale Externe

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, dispune patrule înarmate pe străzi pentru a combate "extremismul"

schedule 21 feb. 2024, 13:30

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, dispune patrule înarmate pe străzi pentru a combate "extremismul"
Foto: Shutterstock.com
Lukașenko cere patrule înarmate în Belarus contra "extremismului", accentuând securitatea și reprimarea opoziției.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a solicitat marți formarea de patrule înarmate pe străzile orașelor din țară, ca răspuns la ceea ce el consideră a fi o amenințare crescută de acțiuni "extremiste". Într-o înregistrare video de la o întâlnire cu organele de securitate, difuzată pe platforma de stat Pul Pervovo, Lukașenko a subliniat necesitatea ca cetățenii să se simtă protejați în orice moment al zilei, atât acasă, cât și în spațiile publice.

Această măsură vine într-un context în care liderul de la Minsk a exprimat preocupări legate de potențialele riscuri de infracțiuni cu caracter "extremist", menționând că rata criminalității în Belarus este în scădere, dar că este esențial să se prevină influența străină și să se suprime acțiunile huliganilor. Lukașenko a avertizat toate forțele de securitate, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne și KGB-ul, să fie vigilente și să controleze această situație, insistând pe faptul că patrulele ar trebui să fie echipate cu arme de calibru mic.

Recent, Lukașenko a dezvăluit că au fost capturați "sabotori" la granița dintre Belarus și Ucraina și că asemenea grupuri sunt reținute frecvent, ceea ce subliniază nevoia de a întări securitatea frontierei. În plus, în ianuarie, autoritățile belaruse au demarat o investigație asupra unui grup de analiști și comentatori independenți, acuzați de conspirație pentru a prelua puterea și de promovare a extremismului.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---