Externe

Rusia pune la îndoială implicarea ISIS-K în atentatul de la Moscova și sugerează o posibilă implicare a Ucrainei și a Occidentului

schedule 27 mar. 2024, 17:26

Rusia pune la îndoială implicarea ISIS-K în atentatul de la Moscova și sugerează o posibilă implicare a Ucrainei și a Occidentului
https://pixabay.com/illustrations/flag-russia-putin-asia-europe-1192635/
Maria Zaharova a exprimat îndoieli că ISIS-K e responsabil pentru atacul din Moscova, sugerând implicarea SUA și Ucrainei.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a exprimat miercuri îndoieli cu privire la capacitatea grupării Stat Islamic (ISIS) de a comite atacul terorist de la Crocus City Hall din Moscova, în urma căruia au murit cel puțin 140 de persoane. Zaharova a sugerat că este „extrem de greu de crezut” că ISIS-K, filiala afgană a rețelei teroriste, ar fi responsabilă pentru atentat, deși această organizație a revendicat atacul.

Într-un briefing cu presa, Zaharova a menționat că Statele Unite au început să scoată Ucraina din ecuație imediat după atac, ceea ce arată, în opinia sa, prejudecăți și implicarea lor în această poveste. De asemenea, ea a criticat faptul că oficialii americani au tras concluzii despre nevinovăția Ucrainei în mijlocul unei tragedii, fără a prezenta dovezi.

Alexandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate de la Moscova, a recunoscut că Rusia a fost avertizată de SUA cu privire la pericolul unui atac terorist, dar a sugerat că avertismentul a fost unul „general” și că informațiile nu s-au confirmat la momentul respectiv. Bortnikov a adăugat că există indicii privind implicarea Statelor Unite, Marii Britanii și Ucrainei în atacul din 22 martie.

Președintele Vladimir Putin a indicat că atacul a fost efectuat de militanți islamiști, dar a sugerat că Ucraina ar putea avea un beneficiu din acesta și că ar fi putut juca un rol. Pe de altă parte, președintele belarus Aleksandr Lukașenko a declarat că autorii atentatului au încercat inițial să fugă în Belarus.

Anchetatorii ruși au anunțat că vor studia cererea unor parlamentari de a investiga posibila „organizare, finanțare și executare de acte teroriste” împotriva Rusiei de către Statele Unite și alte țări occidentale.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---