Externe

Rusia spune că a dejucat un atac cu drone al Ucrainei. Fragmente de drone au fost găsite lângă clădirile Ministerului Apărării din Moscova

schedule 24 iul. 2023, 08:06

Rusia susține că a dejucat un atac cu drone al Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a anunțat că dronele lansate de rivali care au atacat Moscova luni dimineață au fost interceptate și distruse. Agențiile de presă de stat din Rusia au raportat că fragmente de drone au fost găsite la doi kilometri de clădirile ministerului. 

Război în Ucraina. Rusia susține că a dejucat un atac cu drone al armatei lui Zelenski

Ministerul Apărării din Rusia a calificat acțiunea Ucrainei drept un „atac terorist” și a menționat pe aplicația sa de mesagerie Telegram că nu au existat victime. 

Primarul Serghei Sobianin a declarat tot pe Telegram că două clădiri nerezidențiale au fost lovite în timpul atacului, care a avut loc în jurul orei 4 dimineața (0100 GMT). 

Nu a fost clar dacă dronele au lovit clădirile atunci când au fost doborâte sau dacă au vizat în mod deliberat clădirile. Nici Ministerul Apărării şi nici primarul nu au precizat unde au fost interceptate dronele. 

Agențiile de știri de stat din Rusia au raportat, citând serviciile de urgență, că fragmente de drone au fost găsite în apropierea unei clădiri de pe bulevardul Kmsomolski, care nu se află departe de clădirile Ministerului Apărării. 

Traficul a fost blocat pe bulevardul Komsomolski, la fel ca şi pe bulevardul Likhachev din sudul Moscovei, unde o clădire de birouri a fost avariată. 

Nu a existat niciun comentariu din partea Kievului, până acum. Ucraina nu revendică aproape niciodată, în mod public, responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---