Politic

Rusia acuză România de provocări în regiune prin susținerea Ucrainei și „aprinderea spiritelor în Moldova”

schedule 13 sept. 2023, 13:00

Rusia acuză România de provocări în regiune prin susținerea Ucrainei și „aprinderea spiritelor în Moldova”
Leonid Altman/Shutterstock

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a adus acuzații la adresa României precum că ar exista provocări în regiune prin "aprinderea spiritelor în Moldova" şi susţinerea Ucrainei.

România, acuzată de Rusia că susține Ucraina și provoacă Moldova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit despre România în contextul războiului din Ucraina. Aceasta a spus că țara noastră ar lansa provocări și intrigi politice. Mai exact, oficialul spune că România lansează provocări în Moldova și susține Ucraina în acest conflict armat care durează deja de mai bine de un an și jumătate.

"Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune.
Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei (România - n.r.) participă. Așadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu.", a declarat Maria Zaharova.

În ceea ce privește fragmentele de dronă care au căzut pe teritoriul României, Ministerul rus de Externe susține că autorităţile române nu au arătat oficial că acestea ar aparţine Rusiei.

"Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (...) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii", a spus Maria Zaharova.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---