Externe

Atac cu drone rusești asupra portului Izmail. Ucrainenii susțin că o persoană a murit

schedule 06 sept. 2023, 09:44

Atac cu drone rusești asupra portului Izmail. Ucrainenii susțin că o persoană a murit
Foto: Twitter / Michael Bociurkiw

Rusia a lansat miercuri dimineață un atac cu rachete și drone asupra capitalei ucrainene Kiev și a regiunii Odesa, omorând un om și provocând incendii și distrugeri în portul Izmail de pe fluviul Dunărea, situat în apropierea graniței cu România. 

Un nou atac cu drone rusești la granița României, asupra portului Izmail. O persoană a murit, susțin ucrainenii

În timpul unui atac cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Izmail, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul din Odesa.

„Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital”, a declarat Kiper.

Sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus 23 din cele 33 de drone și rachete lansate de Rusia. Printre ele se numără 25 de drone Shahed de fabricație iraniană, șapte rachete de croazieră și o rachetă balistică Iskander, au informat Forțele Aeriene ucrainene. 

De asemenea, Rusia a lansat rachete spre Kiev, miercuri dimineață devreme, dar sistemele ucrainene de apărare antiaeriană le-au doborât pe toate, a declarat administrația militară a capitalei.

„Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic”, a comentat Serhi Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe Telegram.

Oamenii din Kiev au auzit mai multe explozii care păreau a fi de la sistemele de apărare antiaeriană, în jurul orei locale 05:05 a.m (și a Româniai), când au fost emise alerte de raid aerian în întreaga Ucraină, înainte de a fi anulate aproape o oră mai târziu. Nu au fost raportate pagube imediate sau victime în Kiev, scrie Reuters, care citează un comunicat al armatei ucrainene.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---