Locale

Rușii, un nou atac cu drone asupra portului Izmail de la Dunăre, lângă România. Flăcările au fost vizibile din Tulcea

schedule 02 aug. 2023, 09:11

Rușii, un nou atac cu drone asupra portului Izmail de la Dunăre, lângă România. Flăcările au fost vizibile din Tulcea
Foto: Capturi

Portul ucrainean Izmail de la Dunăre, de lângă România, a fost atacat din nou de ruși cu drone iraniene Shaded, în noaptea de marți spre miercuri. Imaginile surprinse de pe malul românesc al fluviului, din Tulcea, arată explozii puternice în miez de noapte, vizibile de la kilometri distanță. Atacul vine în contextul în care cele mai multe nave civile de marfă, operate de turci, au „spart”, duminică și luni, blocada rusă de la Marea Neagră. 

Rușii au atacat din nou cu drone portul Izmail de la Dunăre, lângă România

Drone rusești au atacat, miercuri dimineață, instalații portuare și de depozitare a cerealelor din sudul regiunii de coastă ucrainene Odesa, incendiind unele dintre ele, a transmis guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram. Oficialul a adăugat că nu au fost raportate victime. 

„Mai multe drone Shahed se deplasează peste apele Mării Negre, spre sudul Oblastului Odesa, orașul Izmail”, au avertizat Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei pe Telegram, la miezul nopții. Din primele informații, dronele ar fi fost lansate din orașul Primorsko-Akhtarsk din Krasnodar Krai.

Presa ucraineană a scris că dronele au sosit dinspre Marea Neagră, apoi s-au deplasat spre vest, de-a lungul fluviului Dunărea, spre Izmail, port-cheie din care grânele ucrainene sunt transportate cu barje spre portul românesc Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Totodată, pentru prima dată de la expirarea acordului privind cerealele, mai multe nave de marfă străine au sosit duminică în portul Izmail prin Marea Neagră, a mai scris presa din Ucraina.

Rusia a intensificat atacurile asupra infrastructurii agricole și portuare ucrainene după ce a refuzat să prelungească acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea exporturile de cereale ucrainene. 

Un alt atac al forțelor ruse de la finalul lunii iulie a vizat terminalul portuat Izmail, distrugând un depozit de cereale

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---