Externe

Bombardamentele continuă în Ucraina. Explozii masive în Odesa, Herson și Zaporojie

schedule 08 mai 2023, 09:10

Bombardamentele continuă în Ucraina. Explozii masive în Odesa, Herson și Zaporojie
Oleksii Synelnykov/Shutterstock

Rusia nu încetează cu exploziile și bombardamentele asupra teritoriului țării vecine. Kievul este principala țintă a forțelor armate ruse, pe lângă alte orașe strategice ucrainene. Exploziile provoacă în continuare decese și răniți, în timp ce Moscova se pregătește intens pentru Ziua Victoriei, sărbătoare care aniversează înfrângerea Germaniei naziste.

Rusia continuă atacurile pe teritoriul Ucrainei, inclusiv la Kiev

Autoritățile de la Moscova nu se potolesc cu atacurile asupra teritoriilor ucrainene și continuă să distrugă și să facă victime și decese. Atacurile asupra Kievului s-au soldat cu cel puțin cinci persoane rănite. Totodată, rachetele rusești au provocat un incendiu masiv la un depozit de produse alimentare din orașul Odesa de la Marea Neagră. Luni dimineața, alte câteva explozii au fost raportate în câteva regiuni din Ucraina.

Noile atacuri asupra Ucrainei se produc în timp ce autoritățile de la Kremlin se pregătesc pentru Ziua Victoriei, o sărbătoare extrem de importantă pentru Rusia, în care se sărbătorește înfrângerea forțelor naziste. Cu această ocazie, la Moscova va avea loc parada de Ziua Victoriei

Primarului Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că trei persoane au fost rănite în exploziile care au avut loc în cartierul Solomyanskyi din oraș, iar alte două persoane au fost rănite după ce mai multe resturi de drone au căzut în cartierul Sviatoshyn.

Resturile de dronă au lovit un bloc cu două etaje

De asemenea, oficialii ucraineni au anunțat că mai multe resturi de drone distruse au căzut și pe o pistă a aeroportului Zhuliany, unul dintre cele două aeroporturi de pasageri din Kiev. Din fericire, acestea nu au provocat incendii, însă serviciile de urgență au intervenit la fața locului pentru a evita orice incident.

Alte resturi de dronă au lovit o clădire cu două etaje, în urma cărora au fost înregistrate pagube, nu și victime. În orașul Odesa, port la Marea Neagră, administrația militară locală a anunțat că o structură mare complet a fost mistuită de flăcări în urma unui nou atac rusesc. Se pare că este vorba despre atac asupra unui depozit de produse alimentare.

Alertele de raid aerian au asurzit două treimi din Ucraina mai multe ore la rând. Presa locală a raportat că mai multe explozii au avut loc în regiunea sudică Herson și în regiunea Zaporojie, din sud-est.

De la începutul lunii mai, bombardamentele și atacurile aeriene din partea forțelor armate ruse asupra teritoriului ucrainean s-au intensificat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---