Locale

Armata verifică dacă au căzut drone în Tulcea după atacul rușilor de azi-noapte. Localnicii au sunat la 112

schedule 13 sept. 2023, 13:01

Armata verifică dacă au căzut drone în Tulcea după atacul rușilor de azi-noapte. Localnicii au sunat la 112
Foto: captura video Digi24

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că, în baza informațiilor primite de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea cu privire la sesizările telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă între localitățile Nufăru, Malcoci și Valea Nucarilor din județul Tulcea, echipe ale Armatei vor verifica situația. 

Panică în Tulcea după bombardamentele de azi-noapte. Armata verifică dacă au căzut drone

UPDATE 13:30 Armata a găsit noi bucăţi de drone, în Tulcea, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

"Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Nufăru şi Victoria, din judeţul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri", a transmis, miercuri Ministerul Apărării.

ISU Tulcea a precizat, miercuri, că s-au primit două apeluri care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul. 

„Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi - cum au comunicat colegii de la MApN - se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea. Instituţia a precizat că nu are efective care participă la verificări.

Armata rusă a continuat, în noaptea de marți spre miercuri, atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Reni și Ismail, în apropierea graniței dintre Ucraina și România. MApN susține, într-un comunicat de presă, că a monitorizat situația aeriană în zonele de responsabilitate în timp real. 

„Ca urmare a detectării grupurilor de drone care se îndreptau spre porturile ucrainene, MApN a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 00,45, cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii. Starea de prealertă aeriană în aceste zone a încetat la ora 5,00”, spune Ministerul Apărării.

Totodată, în cooperare cu alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, MApN investighează posibile cazuri de impact de dronă pe teritoriul României.

„Ca urmare a evoluţiei situaţiei şi în baza informaţiilor primite de la ISU Tulcea, cu privire la sesizări telefonice prin serviciul 112 despre posibile cazuri de impact de dronă într-un sector cuprins între localităţile Nufăru, Malcoci şi Valea Nucarilor, judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forţe şi mijloace din alte instituţii ale Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, investighează aceste situaţii.
Vom reveni cu detalii, în funcţie de datele primite din teren. Forţele MApN rămân în alertă şi vor continua cercetările în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestei situaţii”, transmite MApN.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---