Externe

Intensificarea conflictului în regiunea Harkov: Ucraina trimite întăriri pentru a respinge ofensiva rusă

schedule 13 mai 2024, 11:48

Intensificarea conflictului în regiunea Harkov: Ucraina trimite întăriri pentru a respinge ofensiva rusă
Foto: Schutterstock
Forțele ucrainene resping atacurile ruse în Harkov, cu evacuări locale și lupte intense.

Forțele ucrainene se confruntă cu o intensificare a atacurilor rusești în regiunea Harkov, situată în nord-estul Ucrainei, unde Moscova pare să încerce deschiderea unui nou front. În urma unor încercări de pătrundere cu vehicule blindate și bombardamente puternice asupra zonei, Kievul a răspuns prin trimiterea de întăriri militare pentru a consolida linia defensivă.

Conform declarațiilor Ministerului Apărării din Ucraina, atacurile cu blindate au fost respinse, dar luptele continuă cu intensitate variabilă. Autoritățile locale au început evacuarea civililor din orașul Vovchansk și din zonele învecinate, în timp ce forțele ucrainene își mențin pozițiile și resping încercările de sabotaj ale trupelor rusești.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat importanța oprirea ofensivei rusești și a asigurat că artileria ucraineană funcționează eficient. El a recunoscut că situația din regiunea Donețk rămâne tensionată, dar a exprimat recunoștință față de brigăzile care apără cu curaj Ucraina și distrug echipamentul rusesc.

Luptele violente continuă în regiunea Harkov, unde forțele ruse au anunțat cucerirea unor sate de frontieră, deși autoritățile ucrainene contestă aceste afirmații, menționând că luptele active persistă. În ciuda atacurilor, nu se consideră necesară evacuarea orașului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
USD
USD: 4.6462 RON
-0.01990
GBP
GBP: 5.8694 RON
-0.00720
HUF
HUF: 1.2551 RON
0.00970
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1386 RON
-0.00370
Convertor valutar

Rezultat: ---