Externe

Escaladarea tensiunilor: Hezbollah anunță un atac cu drone în Israel ca răspuns la uciderea luptătorilor săi

schedule 23 apr. 2024, 15:55

Escaladarea tensiunilor: Hezbollah anunță un atac cu drone în Israel ca răspuns la uciderea luptătorilor săi
Nick Beer/Shutterstock
Hezbollah a atacat cu drone baze israeliene ca răzbunare, Israel interceptând țintele fără daune. Confruntările recente au cauzat pierderi de ambele părți.

Tensiunile dintre Israel și gruparea Hezbollah din Liban au crescut marți, după ce Hezbollah a anunțat că a lansat un atac cu drone împotriva unor baze militare israeliene, ca represalii pentru uciderea a doi dintre luptătorii săi de către armata israeliană. Atacul a vizat zone din nordul Israelului, în apropierea orașului Acre, marcând cel mai îndepărtat punct atins de Hezbollah în Israel de la conflictul din Gaza.

Armata israeliană a interceptat două ținte aeriene pe coasta de nord, fără a raporta daune la facilitățile sale. Gruparea libaneză a prezentat o imagine din satelit cu locația vizată, înconjurată de un cerc roșu, situată între Acre și Nahariyya.

Hezbollah a declarat că atacul a fost o răzbunare pentru un raid israelian care a rezultat în moartea unui membru al grupării, identificat ca Hussein Azkoul. Deși armata israeliană a anunțat că a eliminat doi luptători de top ai Hezbollah în sudul Libanului, gruparea a confirmat moartea doar a unui singur luptător.

În ultimele luni, confruntările au dus la pierderi semnificative de ambele părți, cu aproximativ 270 de luptători Hezbollah și 50 de civili libanezi uciși în atacurile israeliene, în timp ce Hezbollah a ucis aproximativ 10 soldați israelieni și 5 civili în atacurile sale. Bombardamentele au provocat de asemenea strămutarea a mii de persoane în regiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---