Externe

Alertă maximă la Berlin. Proteste violente pro-palestiniene

schedule 22 oct. 2023, 13:20

Alertă maximă la Berlin. Proteste violente pro-palestiniene
Alexandros Michailidis/Shutterstock

Alertă maximă a fost lansată la Berlin, după ce protestatarii musulmani au transformat mitingul în proteste violente. Zeci de dube de poliție au fost mobilizate.

Proteste violente la Berlin

Peste cinci mii de persoane s-au adunat la Berlin și au protestat contra situației care are loc acum în Fâșia Gaza și Israel. Aceștia au strigat că manifestațiile vor continua până când toate situațiile de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza se va rezolva. 

”Ne aflăm aici să protestăm față de genocidul pe care Israel îl face împotriva civililor din Gaza”, a spus unul dintre protestatari.

Pe parcursul zilei, musulmanii au protestat pașnic, însă odată cu lăsarea nopții acestea au devenit violente. Protestatarii au început să se încaiere cu polițiștii. Autoritățile au fost nevoite să intervină cu mai multe dube de poliție pentru a-i calma pe oameni. Zeci de persoane au fost ridicate de oamenii legii și duse la audieri.

Proteste pro-palestiniene se desfășoară și în Franța

Protestatarii din Franța au anunțat că se vor aduna din nou în Piața Republicii pentru fi auziți de către autorități. Franța a atenționat gruparea teroristă Hezbollah să nu intervină în conflictul dintre Israel și Hamas. Președintele Franței, Emmanuel Macron, este de părere că situația ar putea scăpa de sub control și ar putea duce la un conflict armat mai puternic.

"Franța este în contact cu Hezbollah pentru a preveni escaladarea", a declarat liderul Franței.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---