Externe

Israel Modifică Sistemul GPS și Întărește Securitatea în Fața Amenințărilor Iranului

schedule 04 apr. 2024, 16:45

Israel Modifică Sistemul GPS și Întărește Securitatea în Fața Amenințărilor Iranului
Nick Beer/Shutterstock
Israelul e în alertă după un atac, modificând GPS-ul pentru a contracara amenințări iraniene și sporind securitatea internă.

În urma unui atac atribuit Israelului care a dus la moartea a doi generali iranieni la Damasc, Israelul a intrat într-o stare de "alertă maximă". Guvernul a decis să modifice în mod deliberat sistemul de navigaţie GPS pe întreg teritoriul național pentru a preveni eventuale atacuri cu rachete sau drone din partea Iranului. Utilizatorii aplicației de navigație Waze vor întâmpina bruiaje și vor fi identificați ca aflându-se în Beirut, Liban.

În plus, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au suspendat toate permisiile pentru unitățile de luptă și au sporit numărul de personal și rezerviști activi în cadrul forțelor aeriene. Aceste măsuri vin ca răspuns la amenințările severe lansate de președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și de liderul suprem, Ali Khamenei, care au promis răzbunare pentru atacul asupra Damascului și au avertizat că Israelul "va regreta" acțiunile sale.

Atacul de la Damasc este considerat cea mai grea lovitură pentru armata de elită iraniană de la moartea lui Qasem Soleimani în 2020. În contextul acestor tensiuni, guvernul condus de Benjamin Netanyahu a convocat o ședință de urgență, pregătindu-se pentru posibile "zile complexe" în fața amenințării "iminentă" din partea Iranului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---