Externe

Israel și Hamas negociază din nou un acord de încetare a focului

schedule 18 dec. 2023, 08:39

Israel și Hamas negociază din nou un acord de încetare a focului
Nick Beer/Shutterstock

Autoritățile din Israel s-au așezat din nou la masa negocierilor cu gruparea Hamas. Cele două părți vor să stabilească un nou acord de încetare a focului.

Noi negocieri între Israel și Hamas

Israel și Hamas ar putea stabili un nou acord de încetare a focului. Potrivit presei israeliene, care citează surse din serviciile secrete egiptene, susține că între cele două părți au loc negocieri tensionate.

Gruparea teroristă Hamas insistă să stabilească lista ostaticilor care ar urma să fie eliberați unilateral. Totodată, aceștia solicită ca forțele israeliene să se retragă în spatele unor linii prestabilite.

De partea cealaltă, Israelul vine și el cu cerințele sale. Astfel că autoritățile israeliene spun că nu se vor retrage din Fâșia Gaza. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că doar presiunea militară este soluția prin care va asigura eliberarea ostaticilor.

Aceste declarații vin la scurt timp după ce trupele Israelului au ucis în Fâșia Gaza trei prizonieri israelieni care nu se mai aflau în captivitatea grupării teroriste Hamas.

Primul armistițiu de pace dintre Israel și Hamas a eșuat după câteva zile

La finalul lunii noiembrie, gruparea teroristă Hamas și Israel au încheiat un armistițiu de pace de câteva zile prin care se presupunea încetarea focului și eliberarea treptată a ostaticilor de ambele părți.

La scurt timp, gruparea palestiniană Hamas a solicitat ca acordul de pace cu Israel să fie prelungit pentru încă patru zile. În urma negocierilor dintre cele două părți s-a stabilit ca acordul să fie prelungit pentru încă două zile, nu patru așa cum a cerut Hamas.

Chiar și așa, la puțin timp de la decizia de prelungire a armistițiului, în Gaza a fost deschis focul. Astfel, armistițiul a expirat, iar războiul dintre cele două teritorii a fost reluat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---