Externe

Israel și Hamas se apropie de un nou armistițiu în Fâșia Gaza

schedule 08 apr. 2024, 12:23

Israel și Hamas se apropie de un nou armistițiu în Fâșia Gaza
https://pixabay.com/photos/flag-israeli-israel-symbol-186476/
Israel și Hamas progresează în negocieri pentru armistițiu și eliberarea ostaticilor; IDF se pregătește pentru Hezbollah.

Negocierile dintre Israel și Hamas pentru un armistițiu în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor deținuți de gruparea islamistă palestiniană înregistrează "progrese semnificative", conform surselor egiptene citate de media locală. În contextul acestor discuții, Israelul a început retragerea trupelor din orașul Khan Younis, după patru luni de confruntări intense.

În paralel, armata israeliană (IDF) a anunțat că a finalizat o nouă etapă în pregătirea pentru un posibil conflict cu Hezbollah la frontiera cu Libanul, intensificând pregătirile pentru tranziția de la apărare la atac. Aceste pregătiri includ mobilizarea rapidă a forțelor de rezervă și transportul lor pe linia de front.

În ultimele șase luni, violențele transfrontaliere între Israel și Hezbollah au dus la pierderea a sute de vieți, majoritatea fiind luptători Hezbollah, dar și civili. În urma unui atac israelian asupra consulatului de la Damasc, liderul Hezbollah a avertizat că un răspuns al Iranului este "inevitabil".

Pe de altă parte, Australia a inițiat o anchetă împreună cu Israelul privind moartea a șapte lucrători umanitari în Fâșia Gaza, printre care și o cetățeană australiană, cu scopul de a asigura transparența și tragerea la răspundere a celor responsabili.

În timp ce discuțiile de pace continuă, zeci de mii de israelieni au protestat la Ierusalim, cerând aducerea acasă a ostaticilor deținuți de Hamas. Manifestația a subliniat dorința familiilor de a vedea o soluție rapidă și eficientă în negocierile pentru eliberarea celor dragi.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---